5 συμβουλές για υγιεινή διατροφή στη δουλειά

Οι ταχύτατοι ρυθμοί ζωής πλέον αφήνουν ελάχιστα περιθώρια για σωστή και ισορροπημένη υγιεινή διατροφή στη δουλειά, φέρνοντας έτσι στα ύψη τις πωλήσεις των ‘γρήγορων’ φαγητών ως εύκολη λύση.

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι λόγω φόρτου εργασίας καταφεύγουν σε ανθυγιεινές επιλογές φαγητών, κάτι που έχει αρνητικό αντίκτυπο στην σωματική εμφάνιση αλλά κυρίως στην υγεία. Ωστόσο, το να υιοθετήσει κάνεις ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής σε συνδυασμό με το πιεσμένο ωράριο είναι εφικτό.

Δες παρακάτω συμβουλές για να το πετύχεις:

1.Ταπεράκι και φύγαμε

Πριν φύγεις απ’ το σπίτι, κόψε διάφορα φρούτα όπως μπανάνα, ροδάκινο, μήλο ή οτιδήποτε σου αρέσει εσένα και φυσικά μην ξεχνάς να είναι εποχιακά. Δεν θα σου πάρει και τόσο χρόνο να ετοιμάσεις ένα μπολ με τα αγαπημένα σου φρούτα και έτσι θα αποφύγεις να φας κάτι γρήγορο που θα βρεις στο δρόμο σου. Μην ξεχνάς ότι θα σε οπλίσουν με ένα γερό ανοσοποιητικό σύστημα.

2.Κάνε τις σωστές επιλογές

Ήρθε η ώρα του μεσημεριανού. Μην σκεφτείς ούτε στιγμή να παραγγείλεις κάτι βαρύ, λιπαρό και φουλ στις θερμίδες. Πέρα απ’ το κομμάτι των θερμίδων, κάτι τέτοιο θα μειώσει τις αποδόσεις σου στην δουλειά και μπορεί ακόμη και να σε κάνει να νιώσεις κούραση. Ψάξε και επέλεξε σωστά. Όλο και κάποιο κατάστημα εκεί τριγύρω θα ετοιμάζει σαλάτες ή αν δεν είσαι λάτρης των λαχανικών, πάρε ένα σουβλάκι κοτόπουλο που είναι μια υγιεινή επιλογή.

3.Ώρα για σνακ

Μην ξεχνάς για την διατροφή σου, ότι τα ενδιάμεσα γεύματα αυξάνουν τα ποσοστά κορεσμού,  συνεπώς, μειώνουν την πείνα. Και όταν λέμε ενδιάμεσα σνακ δεν εννοούμε πατατάκια και σοκολάτες. Αντιθέτως, μπορείς να φας ξηρούς καρπούς όπως καρύδια, αμύγδαλα ή ό,τι άλλο εσύ προτιμάς που θα σε χορτάσουν και θα αυξήσουν την ενέργεια και την αποδοτικότητά σου. Μια ακόμη πρόταση είναι να κόψεις αγγούρι και καρότο σε λωρίδες και να το συνοδεύσεις με cottage ή κάποιο άλλο ντιπ της αρεσκείας σου.

4.Απέφευγε τα energy drinks

Το πρωί πριν φύγεις απ’ το σπίτι ετοίμασε ένα τσάι Λουΐζα που θα διώξει όλες τις τοξίνες από πάνω σου ή αν θέλεις κάτι πιο δροσιστικό δοκίμασε τσάι λεμόνι χωρίς ζάχαρη. Θυμήσου να πίνεις συχνά νερό εν ώρα εργασίας για να ενυδατώσεις τον οργανισμό σου. Αν πάλι είσαι λάτρης του καφέ περιόρισε την ζάχαρη που βάζεις. Τα ενεργειακά ποτά το μόνο που θα σου προσφέρουν είναι παραπάνω θερμίδες που μπορείς να αποφύγεις.

5.Μην παραλείπεις γεύματα

Μπορεί το ωράριό σου να είναι φορτωμένο, μπορεί ακόμη και να μην σταματάς καθόλου αλλά ποτέ μην παραλείπεις τα γεύματά σου. Μόλις βρεις έστω και πέντε λεπτά ελεύθερο χρόνο κατανάλωσε εκείνο το γεύμα που δεν πρόλαβες πιο πριν. Μπορείς να αλλάξεις το πρόγραμμά σου ανάλογα με τον φόρτο εργασίας της εκάστοτε ημέρας.

Το σώμα σου, λοιπόν, χρειάζεται μια ισορροπημένη διατροφή και  κατανάλωση πολλών υγρών όχι μόνο για μια ελκυστική εμφάνιση, αλλα και για να το διατηρείς υγιή ακόμη και στην πολύωρη δουλειά σου. Μην τα αφήνεις όλα για αύριο και να θυμάσαι όπως είπε και ο φιλόσοφος Σωκράτης «οι άλλοι ζουν για να τρώνε, εγώ τρώω για να ζήσω».

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε χειροποίητα σκουλαρίκια από ορείχαλκο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε ένα ζευγάρι υπέροχα χειροποίητα σκουλαρίκια από ορείχαλκο!

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss