8 από τις πιο διαχρονικές ατάκες στο Ελληνικό σινεμά – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

Τόσες και τόσες ταινίες Ελληνικού κινηματογράφου έχουμε δει, κυρίως στα παιδικά μας χρόνια και όχι μόνο. Άλλες τις λατρέψαμε (τις περισσότερες δηλαδή), άλλες όχι τόσο, ωστόσο σίγουρα θυμόμαστε από αυτές είναι μερικές κλασικές ατάκες.

Τις ακούσαμε από τα χείλη αγαπημένων ηθοποιών, σε πολύ αξιόλογες ταινίες που έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθούμε ακόμη στην τηλεόραση, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι.
1) «Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη»
Η φράση είναι από την ταινία «Λόλα» σε σενάριο του Ηλία Λυμπερόπουλου και σκηνοθεσία του Ντίνου Δημόπουλου, του 1964 και την είπε ο Σπύρος Καλογήρου απειλώντας τον Νίκο Κούρκουλο με μαχαίρι. Η διάσημη φράση έχει ήδη συμπληρώσει μισό αιώνα δόξας και επάξια περνάει από γενιά σε γενιά:
[embedded content]
2) «Ελάτε να τα πάρετε!»
Η πατριωτική κραυγή του Κώστα Πρέκα στην ταινία «Όχι» του 1969, σε σκηνοθεσία Ντίμη Δανδήρα και σενάριο των Αντώνη Δαυίδ και Σταμάτη Φιλιππούλη, σίγουρα έχει γράψει τη δική της ιστορία, αφού θεωρείται μία από τις πιο δημοφιλείς φράσεις του παλιού ελληνικού κινηματογράφου:
[embedded content]
3) «Όχι άλλο κάρβουνο»
Η εξαιρετική ερμηνεία του Νίκου Κούρκουλου στην ταινία «Ορατότης Μηδέν» του 1970, του Νίκου Φώσκολου, μετέτρεψε μία τραγική φράση σε… σλόγκαν:
[embedded content]
4) «Παίρνω το καπελάκι μου και φεύγω»
Η ατάκα του ανεπανάληπτου Γιώργου Κωνσταντίνου στη Μάρω Κοντού, από την ταινία του Γιώργου Τζαβέλλα «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα» του 1965, ήταν απλά απολαυστική και – φυσικά – καθιερώθηκε ως αγαπημένη του κοινού:
[embedded content]
5) «Είμαστε μία ωραία ατμόσφαιρα»
Η παροιμιώδης ατάκα του Ντίνου Ηλιόπουλου από την ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη «Ο Ατσίδας» του 1962, πραγματικά έγραψε τη δικής της ιστορία και χρησιμοποιείται σε πληθώρα άβολων καταστάσεων ακόμη και σήμερα:
[embedded content]
6) «Σούζη τρως.. και ψεύδεσαι και τρως»
Η αξέχαστη ατάκα της Ρένας Βλαχοπούλου στην ταινία …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss