Αναταραχές στις καταθέσεις – Δείτε τι ανακοίνωσαν Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς

Οι τράπεζες Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσαν αλλαγές που αφορούν τις καταθέσεις και ειδικότερα, τα επιτόκια τους. Και αυτό έχει δημιουργήσει ανησυχία σε χιλιάδες πελάτες τους!

Ανακοινώσεις-έκπληξη από τις Τράπεζες: Νέο κύμα επιτοκίων σαρώνει την Ελλάδα!

Συγκεκριμένα, ένα νέο κύμα μείωσης των επιτοκίων για τις καταθέσεις έχει ξεκινήσει στις ελληνικές τράπεζες, τόσο για τις προθεσμιακές καταθέσεις όσο και για τις καταθέσεις ταμιευτηρίων. Τα επιτόκια για τις καταθέσεις στα ταμεία έχουν σχεδόν μηδενιστεί, την ώρα που τα επιτόκια για τις προθεσμιακές τραπεζικές καταθέσεις έχουν «πέσει» σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα τις τελευταίες ημέρες.

Για παράδειγμα, μια προθεσμιακή κατάθεση ύψους 100.000 ευρώ έχει τώρα μέσο επιτόκιο από 0,06% έως 0,1%. Παρόλο που αυτά τα επιτόκια φαίνονται πολύ χαμηλά, υπό ορισμένες συνθήκες, θεωρούνται θετικές επενδύσεις, εξαιτίας του αρνητικού πληθωρισμού που καταγράφηκε τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο (-1,6%).

Παράλληλα, τα επιτόκια για τα δάνεια κινούνται σε επίπεδα περίπου 3,8% έως 4%, κάτι που έχει επεκτείνει ακόμη περισσότερο το επιτοκιακό περιθώριο των ελληνικών τραπεζών.

Αυτές οι ανακοινώσεις των τραπεζών ενδέχεται να έχουν θετικό αντίκτυπο στις επενδύσεις παγίου κεφαλαίου και στα χαρτοφυλάκια. Στην πρώτη περίπτωση, δίνεται η δυνατότητα επενδύσεων με χαμηλό κόστος. Στη δεύτερη περίπτωση, εάν θέλετε να πάρετε υψηλότερο ρίσκο, μπορείτε να επενδύσετε σε κρατικά ομόλογα, εταιρικά ομόλογα και μετοχές, αναζητώντας μεγαλύτερες αποδόσεις.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss