Απεβίωσε η σπουδαία Angela Lansbury – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

H Dame Angela Lansbury πέθανε «ειρηνικά στον ύπνο της» την Τρίτη 11 Οκτωβρίου, σε ηλικία 96 ετών όπως ανακοίνωσε η οικογένειά της. «Τα παιδιά της Dame Angela Lansbury με θλίψη ανακοινώνουν ότι η μητέρα τους πέθανε ειρηνικά στον ύπνο της στο σπίτι της στο Λος Άντζελες στη 1.30 π.μ. σήμερα, Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022, μόλις πέντε ημέρες πριν από τα 97α γενέθλιά τη», ανέφερε η οικογένειά της σε ανακοίνωσή της.
«Εκτός από τα τρία παιδιά της, αφήνει πίσω της τρία εγγόνια, καθώς και πέντε δισέγγονα. Είχε προηγηθεί ο θάνατός του επί 53 χρόνια σύζυγό της, Πίτερ Σο». Η ανακοίνωση αναφέρει ότι μια ιδιωτική οικογενειακή τελετή θα πραγματοποιηθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία.
Κατά τη διάρκεια της ιστορικής καριέρας της, η γεννημένη στο Λονδίνο ηθοποιός κέρδισε πέντε βραβεία Τόνι. Πιο πρόσφατα, τιμήθηκε με το βραβείο το 2009 για την ερμηνεία της στο Blithe Spirit του Noel Coward.
Η ηθοποιός έγινε γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στην αμερικανική τηλεοπτική σειρά «Murder She Wrote» («Η συγγραφέας ντετέκτιβ»), υποδυόμενη τη συγγραφέα μυστηρίου και ερασιτέχνη ντετέκτιβ, Τζέσικα Φλέτσερ.
Για τον ρόλο της στη σειρά, η Λάνσμπερι ήταν υποψήφια για δέκα Χρυσές Σφαίρες και 12 Βραβεία Έμμυ, κερδίζοντας τέσσερα βραβεία Χρυσής Σφαίρας. Eμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Μπρόντγουεϊ το 1957, στο «Hotel Paradiso» και το 1964 πρωταγωνίστησε στο πρώτο της μιούζικαλ στο Μπρόντγουεϊ, το «Anyone Can Whistle».
Γεννήθηκε το 1925 στο Λονδίνο και το 1940 έφυγε στις ΗΠΑ, …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss