Αποκλείστηκε η ταινία Μαγνητικά Πεδία από τα Oscar αλλά είναι ήδη επιτυχημένη – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

[Total: 0 Average: 0]

Η ταινία Μαγνητικά Πεδία, αποτέλεσε την επίσημη πρόταση για την Ελλάδα στην κατηγορία διεθνούς ταινίας των Oscar 2023, δεν τα κατάφερε να περάσει στην προτελευταία shortlist, αλλά αν μη τι άλλο αυτό κατάφερε να ακουστεί στο εξωτερικό. Αναλυτικά η shortlist:

Argentina, Argentina, 1985Austria, CorsageBelgium, CloseCambodia, Return to SeoulDenmark, Holy SpiderFrance, Saint OmerGermany, All Quiet on the Western FrontIndia, Last Film ShowIreland, The Quiet GirlMexico, Bardo, False Chronicle of a Handful of TruthsMorocco, The Blue CaftanPakistan, JoylandPoland, EOSouth Korea, Decision to LeaveSweden, Cairo Conspiracy
Από κει και πέρα, το HBO Max θα διανείμει την ταινία σε Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Μολδαβία, Κροατία, Σλοβενία, Σερβία, Κόσοβο, Μαυροβούνιο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βόρεια Μακεδονία και Βουλγαρία, την ώρα που η ισπανική πλατφόρμα «Filmin» θα κάνει τη διανομή σε Ισπανία, Πορτογαλία. Παράλληλα η ταινία θα προβληθεί και στην Κίνα, από την «Hugoeast».
Η Ιωάννας Γούση, υπέυθυνη πωλήσεων της Heretic Films, ανέφερε: «Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο υπερήφανοι βλέποντας μια ταινία που είναι την έχουμε στην καρδιά μας να διανέμεται σε μεγαλύτερο κοινό. Η επιτυχία της στην Ελλάδα απέδειξε ότι οι θεατές νιώθουν τη ζεστασιά και την ομορφιά της ταινίας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα δούμε τα “Μαγνητικά Πεδία” να περνάνε τα σύνορα και να αγγίζουν τους θεατές παγκοσμίως».
Ο Γιώργος Γούσης στο Variety δήλωσε: «Τα “Μαγνητικά Πεδία” είχαν μια απροσδόκητη επιτυχία που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί “θαύμα” επειδή ήταν μια ταινία που πριν από έναν χρόνο κανείς δεν ήξερε ότι υπήρχε. Έχουμε δημιουργήσει ένα πολύ μοναδικό προϊόν, μιας και είναι πολύ διαφορετικό από τις άλλες υποψηφιότητες για το Όσκαρ, ωστόσο θα είναι μια μάχη Δαυίδ εναντίον Γολιάθ».
Η υπόθεση για την ταινία Μαγνητικά Πεδία έχει ως εξής: Η Έλενα και ο Αντώνης συναντιούνται στο φέρι για την Κεφαλονιά και ξεκινούν μια απρόοπτη περιπλάνηση στο νησί για να θάψουν ένα μεταλλικό κουτί.
Στην σκηνοθεσία είναι ο Γιώργος Γούσης, με το πρωταγωνιστικό δίδυμο της Έλενας Τοπαλίδου και του Αντώνη Τσιοτσιόπουλου.
Δείτ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss