Αττική: Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά την Τρίτη 1/2;

Aνοικτά θα είναι αύριο, Τρίτη 1η Φεβρουαρίου, τα σχολεία της Αττικής, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη. Ωστόσο, εξαίρεση αποτελούν ορισμένες περιοχές στις οποίες υπάρχουν ακόμα δυσκολίες προσβασιμότητας. Να σημειωθεί πως προηγήθηκε διαβούλευση με τους Δημάρχους της Αττικής, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 1/2;

Αναλυτικά, ανοικτά θα είναι όλα τα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις εξής Π.Ε. του λεκανοπεδίου Αττικής:

  • Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα
  • Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς
  • Περιφερειακή Ενότητα Νήσων
  • Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα
  • Δυτικό τομέα Αθηνών
  • Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής

Ωστόσο, στην Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα όλα τα σχολεία θα είναι ανοικτά, με εξαίρεση το 2ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής το οποίο δεν θα λειτουργήσει δια ζώσης λόγω κτιριακών προβλημάτων και το Λύκειο Μελισσίων, το οποίο θα παραμείνει κλειστό καθώς ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, που προκλήθηκαν από τις καταλήψεις.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής τα σχολεία θα είναι ανοικτά με εξαίρεση αυτά που βρίσκονται στα Βίλια και στη Δημοτική Ενότητα Ερυθρών, τα οποία θα παραμείνουν κλειστά καθώς υπάρχουν ακόμα δυσκολίες προσβασιμότητας για τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό, εξαιτίας του παγετού. Σχετική απόφαση έχει ήδη εκδοθεί και από τον Δήμαρχο Χ. Στάθη.

Θα λειτουργήσουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί;

Να σημειωθεί επίσης, ότι η λειτουργία ή μη των βρεφονηπιακών σταθμών αποτελεί ευθύνη των δήμων οι οποίοι και θα ενημερώσουν άμεσα τους ενδιαφερόμενους.

Ο κ. Πατούλης επισήμανε σχετικά: «Στις περιοχές που ακόμα υπάρχουν προβλήματα κατόπιν και σχετικών εισηγήσεων των οικείων Δημάρχων, ορισμένα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά. Η προάσπιση της ασφάλειας παιδιών και εκπαιδευτικών, είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτη».

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss