Bayside: Ένα κτίριο που στρέφεται προς το φως, ως άλλο ηλιοτρόπιο

Μια αμερικανική αρχιτεκτονική ομάδα δημιούργησε το έργο με τίτλο Bayside, έχοντας στο νου την γρήγορα αναπτυσσόμενη περιοχή στα περίχωρα της λίμνης.

Η μορφή σε σχήμα L των στοιβαγμένων κύβων του Bayside έχει σχεδιαστεί ώστε να ανασηκώνει, να περιστρέφει και να δίνει κλίση στα διαμερίσματα ως ανταπόκριση στην τροχιά του ήλιου.

Το συζευκτικό εφέ αυτού του εντυπωσιακού design δημιουργήθηκε με την χρήση ενός αρθρωτού συστήματος και προσφέρει πολλούς εξωτερικούς χώρους και υπέροχη θέα. Το αποτέλεσμα είναι 163 από τις 228 μονάδες να διαθέτουν θέα προς την λίμνη και 221 να διαθέτουν ταράτσα.Το φυσικό φως αποτελεί προφανή παράγοντα βελτίωσης της ποιότητας ζωής και το οικιστικό project του Bayside φροντίζει να το εκμεταλλευθεί στο έπακρον.

«Ηγούμεθα μιας ήσυχης αλλά ανένδοτης επανάστασης ώστε να αντικατασταθεί το δόγμα της παραιτημένης και συμβιβασμένης αστικής ζωής με μία άλλη που εμπλουτίζει τον βίο μας», δηλώνει ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ODA New York, ο Eran Chen.«Έχουμε την δυνατότητα και οφείλουμε να επαναπροσεγγίσουμε την εξάρτηση μας από την έννοια του μεγάλου κουτιού, και αντίθετα με αυτήν να σχεδιάσουμε διαπερατά κτήρια κατοικιών που να μοιάζουν περισσότερο με αυτόνομες ιδιωτικές κατοικίες. Η αποκατάσταση της σχέσης μας με την φύση εντός των πλέον ιδιωτικών μας χώρων είναι κρίσιμο στοιχείο για την διατήρηση τόσο της σωματικής όσο και της ψυχολογικής μας ευημερίας». Πέρα από το κομμάτι των κατοικιών, το Bayside διαθέτει μια μεγάλη κοινόχρηστη ταράτσα και πισίνα που βλέπει στην λίμνη. Οι γυάλινοι τοίχοι της ανοίγουν πλήρως, ενώνοντας το εσωτερικό με τον εξωτερικό χώρο. Το συγκρότημα διαθέτει επίσης βρεφονηπιακό σταθμό και 950 τ.μ. εμπορικών καταστημάτων στο ισόγειο.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Διαγωνισμός για το instagram: 2 Αντίτυπα του Βιβλίου «Ψηφιακό Εγώ»

Το BESTNEWS, οι Εκδόσεις 24 Γράμματα και ο συγγραφέας Άγις Ντούλιας, σας κάνουν δώρο μετά από κλήρωση, 2 αντίτυπα του βιβλίου «Ψηφιακό Εγώ»!

Photo of Κατερίνα Ματέρη

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss