Χαρδαλιάς: 56 ενεργές πυρκαγιές – «Οι συνθήκες είναι εξαιρετικά επικίνδυνες»

O Νίκος Χαρδαλιάς το μεσημέρι τις Παρασκευής (6/8) πραγματοποίησε έκτακτη ενημέρωση με αφορμή τις πυρκαγιές που μαίνονται σε πολλές περιοχές ολόκληρης της χώρας.

56 οι ενεργές πυρκαγιές

Πιο συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων ανακοίνωσε πως από χθες υπάρχουν νέες ενάρξεις πυρκαγιών, οι οποίες προστίθενται στο πλήθος ανοιχτών μετώπων σε όλη την επικράτεια.

Μάλιστα, όπως διευκρίνισε ο κ. Χαρδαλιάς, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 56 ενεργές πυρκαγιές τις οποίες διαχειρίζεται ο κρατικός μηχανισμός.

Οι σημαντικότερες πυρκαγιές δε εξελίσσονται σε Αττική, Εύβοια, ανατολική Μάνη, Γρεβενά, Ηλεία, Μεσσηνία αλλά και ένα νέο μέτωπο στην Αρχαία Ολυμπία.

Αναφορικά με τη φωτιά στις Αφίδνες – «Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια»

Για τη φωτιά στις Αφίδνες, ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε χαρακτηριστικά: «Αντιμετωπίζουμε διάφορα μέτωπα και στις δυο πλευρές της Εθνικής Οδού. Η κατάσταση πλέον αφορά και την κατάσβεση οικιών και επιχειρήσεων. Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια».

Εφιαλτικό το πύρινο μέτωπο στη Βόρεια Εύβοια

Σχετικά με το ανοιχτό μέτωπο στην Εύβοια ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε: «Στη Βόρεια Εύβοια επιχειρούν 230 πυροσβέστες. Η πυρκαγιά έχει λάβει επικίνδυνες διαστάσεις. Κύριος στόχος μας να ανακοπεί η πορεία του προς το νότιο μέτωπο».

Για τους έντονους ανέμους στη χώρα

Δεν παρέλειψε επίσης να αναφέρει πως οι μεταβολή του καιρού και οι υπάρχουσες καιρικές συνθήκες με τους ισχυρούς ανέμους δυσχεραίνουν την κρίσιμη αυτή κατάσταση και δημιουργούν επιπρόσθετα προβλήματα στις τιτάνιες προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς «φουντώνουν» τις φλόγες.

«Οι συνθήκες είναι εξαιρετικά επικίνδυνες»

Τέλος, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων σημείωσε πως «οι συνθήκες είναι εξαιρετικά επικίνδυνες», απευθύνοντας παράλληλα έκκληση προς όλους να συμμορφωθούν με τις οδηγίες.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss