Conte Nast Traveler: Αυτά είναι τα 24 καλύτερα ταξίδια για το 2024

Τον παγκόσμιο οδηγό για τα 24 καλύτερα ταξίδια του 2024, δημοσίευσε, όπως κάθε χρόνο, η ταξιδιωτική βίβλος του Conte Nast Traveler, μέσα από την οποία καλεί τους ταξιδιώτες να εμπνευστούν και διοργανώσουν ξεχωριστές αποδράσεις σε όλες τις ηπείρους.

Το ελληνικό νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων βρέθηκε στη δεύτερη θέση μετά την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας Βουδαπέστη, ενώ στη λίστα της νέας χρονιάς περιλαμβάνονται και πολλοί μακρινοί και ιδιαίτεροι προορισμοί.

Φέτος που άνοιξαν και οι τελευταίες γωνιές της Ασίας, ο οποίες παρέμειναν κλειστές για αρκετά χρόνια λόγω της πανδημίας, η αίσθηση που επικρατεί για τα ταξίδια, είναι αυτή της περιπέτειας, της αναζήτησης αλλά και της επιστροφής σε αγαπημένα μέρη μου μας έλειψαν.

Οι συντάκτες του ταξιδιωτικού περιοδικού, σημειώνουν ότι οι ταξιδιωτικές υπηρεσίες και προϊόντα κάθε είδους, ξενοδοχεία, θέρετρα, κρουαζιέρες και άλλα, πλέον είναι υποχρεωμένες να προβάλουν και να εξετάζουν με προσοχή και το θέμα της βιωσιμότητας.

Από την πλευρά τους οι προορισμοί σε όλο τον κόσμο, στρέφονται σε πρωτοποριακές πρωτοβουλίες οικολογικού τουρισμού και επιστρατεύουν τις αφηγήσεις των ντόπιων κοινοτήτων που επιχειρούν να συνδέσουν το παρελθόν με το μέλλον τους. Οι ταξιδιώτες καλούνται να επιλέξουν.

Η λίστα με τα καλύτερα ταξίδια του 2024 είναι αποτέλεσμα συνεργασίας των συντακτών του Condé Nast Traveler από όλο τον κόσμο και περιλαμβάνει τα πάντα. Από το νέο εθνικό πάρκο στη Χιλή, άγρια ​​φύση στον Καναδά και δείπνο στην Ρουάντα.

1. Βουδαπέστη, Ουγγαρία – Μια νέα ματιά στην 150χρονη πόλη

Δωρεάν στοκ φωτογραφιών με Άνθρωποι, αρχιτεκτονική, αυτοκίνητα Φωτογραφία από στοκ φωτογραφιών

Φημισμένη για την αρχιτεκτονική της, η ουγγρική πρωτεύουσα φιλοξενεί τα πάντα, από αρ νουβό και νεοκλασικό μέχρι γοτθικό και μπαρόκ, με τον Γαλάζιο Δούναβη να τα συνδέει όλα σαν κορδέλα.

Και μετά υπάρχουν τα πλούσια σε ορυκτά ιαματικά λουτρά, με περίτεχνο σχεδιασμό. Η πόλη σφύζει επίσης από δημιουργικότητα, η οποία διαχέεται στη ζωντανή νυχτερινή ζωή.

Τον Νοέμβριο του 2023 συμπληρώνονται 150 χρόνια από την ενοποίηση των χωρισμένων πόλεων Βούδα, Πέστη και Ομπούντα και διοργανώνονται μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων.

2. Κυκλάδες, Ελλάδα – Το island-hopping με αλμυρό αέρα έγινε πιο εύκολο από ποτέ

Δωρεάν στοκ φωτογραφιών με βάρκα, βουνό, γαλαζια θαλασσα Φωτογραφία από στοκ φωτογραφιών

Υπάρχει κάτι πιο δημοφιλές από τα ελληνικά νησιά αυτή τη στιγμή; Το περασμένο καλοκαίρι, οι Κυκλάδες – ένα νησιωτικό συγκρότημα που περιλαμβάνει τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, την Πάρο, τη Μήλο και την Ίο – κυριάρχησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με όμορφα γαλανόλευκα σκηνικά, συναρπαστικά παραλιακά κλαμπ και νυχτερινά κέντρα και πολλά ψώνια.

Νέα ξενοδοχεία, που θα ανοίξουν το 2024, καθώς και νέες πτήσεις, το επόμενο καλοκαίρι δείχνουν ότι τώρα είναι η στιγμή να πραγματοποιήσετε ένα ταξίδι στις Κυκλάδες.

3. Γιορκσάιρ, Ηνωμένο Βασίλειο – Πρωταγωνιστές σεφ που οδηγούν μια επανάσταση των καλοφαγάδων

Οδηγός: Βόρειο Γιορκσάιρ (Κομητεία) - Πληροφορίες για ταξίδια, εκδρομές και  αξιοθέατα για το 2023 από το Tripadvisor

Για ένα μαγευτικό διάλειμμα το 2024, πηγαίνετε βόρεια. Ο γεννημένος στο Γιορκσάιρ γλύπτης Henry Moore είπε κάποτε: «Η παρατήρηση της φύσης είναι μέρος της ζωής ενός καλλιτέχνη».

Και Γιορκσάιρ έχει μερικές από τις πιο σαγηνευτικές: μαγευτικά τοπία, κορυφές, δάση και απέραντους ουρανούς, μεθυστικά χωράφια λεβάντας. Το 2024, κοιτάξτε τα αστέρια στα εθνικά πάρκα του Γιορκσάιρ στο μαγικό Φεστιβάλ Dark Skies.

Το Yorkshire Ballon Fiesta θα επιστρέψει στο νέο του σπίτι στο Κάστρο Χάουαρντ το 2024, με αστραφτερές, νωρίς το πρωί μαζικές πτήσεις με μπαλόνια αλλά και νυχτερινές. Υπήρξαν πολλές αναφορές του οδηγού Michelin για την κομητεία το 2023, με πολλά νέα εστιατόρια.

4. Μαυρίκιος – Για τα νερά του Ινδικού Ωκεανού, ένα μουσείο και τις εκθαμβωτικές παραθαλάσσιες βίλες

Μαυρίκιος | 10 ημέρες — TRAVELTHEWORLD

Η ακμή του Μαυρίκιου στη δεκαετία του ’80 φέρνει στο νου εικόνες από ριγέ ομπρέλες, μια μαυρισμένη Stéphanie de Monaco με θαλάσσιο σκι και όλο το τζετ σετ της Ευρώπης στα λιγοστά – αλλά υπέροχα – ξενοδοχεία.

Τρεις δεκαετίες γρήγορα μπροστά και το νησί του Ινδικού Ωκεανού έχει ακόμα περισσότερα για να μπει στη λίστα ταξιδιών σας: μια δυναμική πολιτιστική σκηνή και ένα νέο κύμα φιλοξενίας ξεδιπλώνονται στις ακτές του.

Στην πρωτεύουσα του Πορτ Λούις, το Διηπειρωτικό Μουσείο Σκλαβιάς, που βρίσκεται μέσα σε ένα ανακαινισμένο στρατιωτικό νοσοκομείο του 1700, άνοιξε τον Σεπτέμβριο του 2023, σηματοδοτώντας το πρώτο μνημειώδες βήμα του έθνους στην επανόρθωση της μακράς αποικιακής ιστορίας του.

Οι λάτρεις του πολιτισμού πρέπει να επισκεφτούν το νέο House of Digital Art (HODA), το οποίο στεγάζει μια σειρά από εγκαταστάσεις σύγχρονης τέχνης.

5. Νότια και Κεντρική Σρι Λάνκα – Καταφύγια ευεξίας, ένα νέο φεστιβάλ φαγητού και ένα μονοπάτι στη φύση σχεδόν 200 μιλίων

Σρι Λάνκα / Κεϋλάνη - Σρι Λάνκα, ατομικό - 9 ημέρες / 7 νύχτες

Αναδυόμενη από την οικονομική αβεβαιότητα, η τουριστική βιομηχανία της Σρι Λάνκα βρίσκεται στη μέση μιας άνθησης πολυτέλειας και ευεξίας, που αρχίζει από τις γεμάτες τσάι ορεινές περιοχές της μέχρι τις ακτές της με τους φοίνικες.

Στα νότια της χώρας, νέα πολυτελή θέρετρα συνεχίζουν να δελεάζουν, κρύβοντας μέσα τους καταφύγια που επικεντρώνονται στη γυναικεία ενδυνάμωση, συμπεριλαμβανομένης της γιόγκα, της αναπνοής, του ρέικι και της Αγιουρβέδα.

6. Ερυθρά Θάλασσα, Σαουδική Αραβία – Παρθένα φύση και μια νέα αντίληψη για τη βιωσιμότητα

Σαουδική Αραβία: Ετοιμάζει μεγάλο project στην Ερυθρά Θάλασσα | Ειδήσεις  για την Οικονομία | newmoney

Η δημιουργία ενός εντελώς νέου τουριστικού προορισμού σε μια περιοχή παρθένας φυσικής ομορφιάς – συμπεριλαμβανομένων των κοραλλιογενών υφάλων που φιλοξενούν είδη και απειλούνται με εξαφάνιση, την παρθένα έρημο και τα αδρανοποιημένα ηφαίστεια – μοιάζουν σαν ένα όμορφο τεντωμένο σχοινί.

Η Ερυθρά Θάλασσα της Σαουδικής Αραβίας στοχεύει να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις με φιλόδοξες προσπάθειες που θα την καταστήσουν κέντρο αναγεννητικού τουρισμού, τροφοδοτούμενο από 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Μόνο 22 από τα περισσότερα από 90 νησιά της περιοχής θα αναπτυχθούν και εννέα έχουν χαρακτηριστεί ως προστατευόμενες περιοχές.

Ενώ πολλές από τις προσπάθειες βιωσιμότητας θα βρίσκονται στο παρασκήνιο, ορισμένες είναι ορατές – και επισκέψιμες. Νέα πάρκα μαγγροβίων θα κατοικηθούν με δέντρα που καλλιεργούνται επί του παρόντος σε φυτώριο μαγγρόβιων φυτών (στόχος είναι να φυτευτούν 50 εκατομμύρια έως το 2030).

Η πρώτη φάση, που περιλαμβάνει 16 πολυτελή ξενοδοχεία, τροφοδοτείται από 760.000 ηλιακούς συλλέκτες και έχει ήδη εγκατασταθεί το πρώτο δίκτυο 5G μηδενικού άνθρακα στον κόσμο.

7. Γρενάδα – Νέες απευθείας πτήσεις, πολυτελή θέρετρα και μια πικάντικη γιορτή καρναβαλιού

Η Γρενάδα καταργεί όλους τους περιορισμούς Covid - Tourism Today

Αν και μπορεί παραδοσιακά να παραβλέπεται προς όφελος, ας πούμε, του Σεντ Μπαρτς ή του Τερκς και Κέικος, η Γρενάδα έχει αποδειχτεί κάτι παραπάνω από άξιος διεκδικητής – ειδικά για ταξιδιώτες με έδρα την Ανατολική Ακτή.

Πολλά νέα ξενοδοχεία και θέρετρα είναι επίσης καθ’ οδόν. Η Six Senses επέλεξε τη Γρενάδα για το πρώτο της θέρετρο στην Καραϊβική. Ο Αύγουστος είναι μια δημοφιλής εποχή για να επισκεφθείτε το Spicemas, το Καρναβάλι της Γρενάδας και το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός του νησιού, που φέρνει μαζί του εβδομάδες παρελάσεων, φαγητού, χορού και παραστάσεων.

8. Κοσσυφοπέδιο – Νέα μονοπάτια πεζοπορίας και ποδηλασίας, παρθένα ύπαιθρο

Κοσσυφοπέδιο: Το Μαύρο Αγκάθι της Γιουγκοσλαβίας » Power Politics

Το μικροσκοπικό Κοσσυφοπέδιο δεν έχει τις εκπληκτικές παραλίες της Αλβανίας και τα πολυτελή θέρετρα του Μαυροβουνίου, αλλά η νεότερη χώρα της Ευρώπης έχει ουρανοξύστες κορυφές, ποιμενική ύπαιθρο και ζεστή φιλοξενία, έναν συνδυασμό ιδανικό για πολυήμερες εκδρομές πεζοπορίας και ποδηλασίας.

Το 2024 θα σηματοδοτήσει την 25η επέτειο από το τέλος του πολέμου του Κοσσυφοπεδίου και υπάρχουν πολλά να ανακαλύψετε στην περιοχή.

Ακολουθώντας τα βήματα των διασυνοριακών μονοπατιών περιπέτειας όπως οι Κορυφές των Βαλκανίων και το High Scardus, η ποδηλατική διαδρομή Trans Dinarica ανοίγει το 2024, περνώντας από τους μιναρέδες που πλαισιώνουν τον ομώνυμο ποταμό της Πρίζρεν, μέσα από την οθωμανική αγορά της πόλης Gjakova και για την Πέγια.

Σκαρφαλωμένο στην άκρη του φαραγγιού Rugova, η Peja χρησιμεύει ως κατασκήνωση βάσης για τις πολλές υπαίθριες δραστηριότητες της χώρας, μεταξύ άλλων μέσω ferratas και spelunking.

9. Γαλλική Πολυνησία – Ολυμπιακό σέρφινγκ, υπέροχη χλωρίδα και πανίδα

Γαλλική Πολυνησία | Ημιοργανωμένο Ταξίδι - Pluton Travel

Όλα τα βλέμματα μπορεί να είναι στραμμένα στην Ταϊτή φέτος καθώς το Teahupo’o, ένα χωριό στη νότια ακτή και το σπίτι ενός από τα πιο θανατηφόρα κύματα στον κόσμο, ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024 και το άθλημα του σερφ.

Οι θεατές μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση σε γιγαντιαίες οθόνες σε διάφορους χώρους σε όλο το νησί, όπως το Jardin de Paofai, το Papara Beach Break και η Marina of Punui. Η υπόλοιπη Γαλλική Πολυνησία είναι μια πανέμορφη γαλάζια περιοχή με 118 νησιά που συνεχίζει την αφοσίωσή της στη βιωσιμότητα έναντι του μαζικού τουρισμού.

10. Άκρα, Γκάνα – Η καρδιά μιας παναφρικανικής πολιτιστικής αναγέννησης, δείπνα ιθαγενών, Afrobeats

Άκρα Γκάνα Δυτική Αφρική - Δωρεάν φωτογραφία στο Pixabay - Pixabay

Η Άκρα σταθερά εδραιώνει τη φήμη της ως η πρωτεύουσα της ηπείρου και η επανεμφάνιση της παναφρικανικής κληρονομιάς έχει πυροδοτήσει τους καλοφαγάδες.

Το κίνημα Ghana Food Movement της πόλης, με μέλη αγρότες, σεφ, επιστήμονες, διατροφολόγους, επιχειρηματίες και πολλούς άλλους, εργάζονται για την ανάδειξη των δυνατοτήτων του φαγητού της Γκάνας.

Με το άνοιγμα της Κουζίνας του Link-up τον Μάιο του 2024 στην πολυσύχναστη γειτονιά Osu, θα πραγματοποιηθούν πολλές εκδηλώσεις Dine and Dance, όπου νέοι σεφ θα αναδεικνύουν τα τοπικά υλικά σε δείπνα με πολλά πιάτα.

Δείτε και την υπόλοιπη λίστα:

11. Γουατεμάλα – Νέες κρουαζιέρες που οδηγούν σε αρχαία ερείπια και μια έκρηξη από καλλιτεχνικά ανοίγματα

Γουατεμάλα - Exotic Tours

12. The Kimberley, Αυστραλία – Παρθένα έρημο, πολιτιστικές καταδύσεις των πρώτων εθνών

The Globally Significant Kimberley — Aspects of a Vanishing World

13. Κόμπε, Ιαπωνία – Υψηλό Design με αίσθηση του τόπου

Κόμπε, Ιαπωνία

14. Okavango Delta, Μποτσουάνα – Μια στιγμή ορόσημο για κατασκήνωση σε ένα μοναδικό τοπίο

Στο Δέλτα του Ποταμού Οκαβάνγκο (Okavango Delta) στην Μποτσουάνα | The Blog  of Dimi

15. Μαδαγασκάρη – Βιοποικιλότητα, ναυαγοί και θαλάσσια σπορ

Μαδαγασκάρη: Η χώρα των λεμούριων και το σπίτι του διάσημου λοβού βανίλιας  | LiFO

16. Ποταμός Magdalena, Κολομβία – Γραφικές κρουαζιέρες στο ποτάμι

Ποταμός Μαγδαλένα - Βικιπαίδεια

17. Μογγολία – Βελτιωμένη πρόσβαση, μοναδικά πολιτιστικά φεστιβάλ και περιπέτεια χωρίς σενάριο

Μογγολία: 9 λόγοι για ένα ιδιαίτερο ταξίδι στη χώρα της στέπας | clickatlife

18. Northern Rivers, Αυστραλία – Σέρφινγκ, καθηλωτική πεζοπορία και κομψά ράντσο

Northern Rivers - Alternative Australia | Travelmyne.com

19. Κεμπέκ, Καναδάς – Εκτός πίστας φύση και πολιτισμός

Κεμπέκ - Μαγευτικό σκηνικό στον Καναδά (Βίντεο+φωτογραφίες) - TRAVEL

20. Κίτο, Εκουαδόρ – Μια πόλη σε άνοδο

Οδηγός: Κίτο - Πληροφορίες για ταξίδια, εκδρομές και αξιοθέατα για το 2023  από το Tripadvisor

21. San Pedro de Atacama, Χιλή – Παρατήρηση αστεριών, πολυτελή διαμονή και ένα νέο εθνικό πάρκο

The BEST San Pedro de Atacama Σαφάρι στην έρημο 2023 - ΔΩΡΕΑΝ ακύρωση |  GetYourGuide

22. Σάντα Φε, ΗΠΑ – Ένα ολοκαίνουργιο μουσείο και την 100η επέτειο μιας αγαπημένης πολιτιστικής εκδήλωσης

Σάντα Φε: Tόπος συνάντησης διαφορετικών πολιτισμών | Euronews

23. Νότιο νησί, Νέα Ζηλανδία – Χαλαρές εμπειρίες άγριας φύσης, καθηλωτική ιστορία των Μαορί

Ταξίδι Νέα Ζηλανδία - Νότιο Νησί | Versus Travel

24. Άνω πολιτεία της Νέας Υόρκης, ΗΠΑ – Βουκολικό κατάλυμα, χειμερινές περιπέτειες και εξαιρετική παρατήρηση των άστρων

ΗΠΑ – Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για υγειονομικούς και εκπαιδευτικούς στην  πολιτεία της Νέας Υόρκης - ΤΑ ΝΕΑ

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss