Δανάη Μπάρκα: «Οι εικόνες αυτές γύριζαν στο μυαλό μου πολύ καιρό»

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε η Δανάη Μπάρκα στο περιοδικό «Hello» και την δημοσιογράφο Μαρία Κολλιάτσα, με αφορμή τη νέα τηλεοπτική σεζόν. Η ηθοποιός και παρουσιάστρια της εκπομπής «Πάμε Δανάη» μίλησε, μέσα σε όλα, για την διαχείριση της σκληρής επικαιρότητας στον τηλεοπτικό αέρα και την αμηχανία που αισθάνεται η ίδια σε στιγμές αυτής.

Δανάη Μπάρκα: Το μήνυμα όλο νόημα μετά την είδηση του χωρισμού της |  Gossip-tv.gr

  • Έχει δυσκολία η διαχείριση της κριτικής ή της ανάλυσης της επικαιρότητας;

Ναι. Ορισμένες φορές είναι επικίνδυνη γιατί, πάνω στη ροή του λόγου και την ένταση ή την αδρεναλίνη της στιγμής, μπορεί κάποια πράγματα να διατυπωθούν αλλιώς ή με περίεργο τρόπο. Οπότε, μετά, αν δεν το οργανώσεις στον αέρα, πρέπει να είσαι έτοιμος για κάθε σχόλιο. Βέβαια, υπάρχουν και αρνητικά σχόλια που προκύπτουν χωρίς λόγο, χωρίς να έχει συμβεί κάτι. Σε αυτά τα σχόλια που έρχονται άνευ λόγου και με κακή πρόθεση, δεν θα δώσω εύκολα σημασία ή θα τα διακωμωδήσω. Η επικαιρότητα είναι πολύ σκληρή.

Όσα συμβαίνουν είναι στενάχωρα και δυσοίωνα και το ακόμα πιο δύσκολο είναι να βάλεις σε αυτά μια τελεία και να συγκεντρωθείς στην ψυχαγωγία μετά. Όμως, έτσι είναι και η ίδια η ζωή. Δεν συμβαίνουν μόνο ήρεμα και ωραία γεγονότα, συμβαίνουν και άσχημα, κι εμείς πρέπει να σταθούμε στα πόδια μας και να βρούμε τρόπο να είμαστε δυνατοί.

Δανάη Μπάρκα: Δεν ξέρεις πως να αντιδράσεις, πως να δώσεις κουράγιο

  • Έχεις κληθεί να συζητήσεις στον τηλεοπτικό αέρα πολύ σημαντικά και απαιτητικά θέματα. Ποια ήταν η φορά που ένιωσες μεγάλη δυσκολία ή αμηχανία;

Όλα όσα δεν φέρνουν χαμόγελο στο πρόσωπο μας κάνουν να έχω έναν κόσμο στο λαιμό γιατί προσπαθώ να είμαι αισιόδοξη πάντα, ότι κι αν συμβαίνει. Αυτές τις ημέρες, με όσα βλέπω στο Ισραήλ και στην Αρμενία, σοκάρομαι. Πιστεύω όμως πως το πιο δύσκολο περιστατικό που έχουμε κληθεί να αντιμετωπίσουμε ήταν η τραγωδία στα Τέμπη, οι εικόνες της οποίας – επειδή βρέθηκα εκεί – γύριζαν στο μυαλό μου πολύ καιρό. Καλώς ή κακώς, όταν συμβαίνει κάτι λίγα χιλιόμετρα μακριά από σένα, σε ταράζει πολύ περισσότερο αφού συνειδητοποιείς ότι από τύχη δεν συνέβη σε σένα.

Και με τις φωτιές και με τις πλημμύρες ήμαστε όλοι μας σε δύσκολη θέση καθώς, σε τέτοιες καταστροφές, δεν ξέρεις πως να αντιδράσεις, τι να πεις, πως να δώσεις κουράγιο σε όσους πλήττονται. Όταν μάλιστα δεν ανήκουν στο είδος που εκπροσωπείς, δηλαδή την ψυχαγωγία, αλλά είναι γεγονότα που αφορούν όλο τον κόσμο και την κοινωνία, άρα πρέπει να τα καλύψεις, είναι ακόμα πιο αμήχανη η κατάσταση.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss