Δεν πρέπει να χάσετε την ταινία Aftersun

Βαθμολόγησε το άρθρο

[Total: 0 Average: 0]

Η ταινία Aftersun εστιάζει στην ιστορία ενός πατέρα, του Callum, ο οποίος περνά λίγες μέρες ένα καλοκαίρι με την κόρη του, Sophie. Η Sophie διανύει την προ-εφηβεία της στα 11 της χρόνια, ενώ ο Callum είναι ένας νέος πατέρας, που στα 31 του συχνά τον μπερδεύουν με αδερφό της Sophie. Η ταινία αποτελεί σχεδόν όλη ένα flashback στο παρελθόν μέσα από τα μάτια της ενήλικης πλέον Sophie. Η ίδια έχει φτάσει επίσης στην ηλικία των 31 και θέλει να καταλάβει καλύτερα τον πατέρα της και να δει πίσω από το χαρούμενο πρόσωπο που αυτός επέλεγε να “φορά” μπροστά της.

Eίναι μερικές ταινίες που δυστυχώς δεν προβάλλονται, όσο θα έπρεπε ειδικά στην Ελλάδα, αλλά η συγκεκριμένη γενικότερα πέρασε απαρατήρητη και αγνοήθηκε πλήρως σε πολλά βραβεία. Το Aftersun δείχνει γιατί κάτι τέτοιες προσπάθειες αποδεικνύονται… λίρα εκατό.
Η ταινία είναι γυρισμένη με απλό αλλά πολύ καλό τρόπο και σίγουρα σε κάποια σημεία δεν πρόκειται καν να πάει το μυαλό στο τι θα επακολουθήσει, με το Aftersun να εστιάζει για μια ακόμα φορά στους χαρακτήρες και την επιρροή των γεγονότων.
Φυσικά η ταινία εστιάζει στον άνθρωπο και τα προβλήματα του, αλλά όπως λίγοι τα έχουν παρουσιάσει και χωρίς διδακτισμούς, μέσα από τις καταστάσεις με μια φοβερή σκηνοθεσία που είναι για σεμινάριο, χωρίς υπερβολή.
Καταρχήν, η απεικόνιση των καταστάσεων κατά κύριο λόγο είναι μοναδική και γίνεται εξαιρετική οικονομία χώρου. Όπως ειπώθηκε και προηγουμένως, η ταινία εστιάζει πάνω απ’ όλα στον άνθρωπο, με εντυπωσιακά “αθόρυβο” τρόπο και ένα δεύτερο μέρος πραγματικά που σε “πνίγει”.
Η σκηνοθεσία είναι υψηλού επιπέδου. Εξαιρετικά ευρυγώνια πλάνα, και πολύ ωραία απεικόνιση των χαρακτήρων μέσα στον κλειστό χώρο, με την σκηνοθεσία να δίνει τον απαιτούμενο χώρο στους ηθοποιούς για να ελιχθούν με τους πρωταγωνιστές να είναι υπέροχοι.
Μπορεί να θέλαμε ένα κάπως διαφορετικό κλείσιμο σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι (δεν θα επεκταθούμε λόγω spoiler), ωστόσο η συνολική εικόνα δεν χαλάει με τίποτα. Η ανάλυση των χαρακτήρων είναι υποδειγματική, οι διάλογοι εξαιρετικά φροντισμένοι και γενικότερα υπάρχει ένας παροιμιώδης ρεαλ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss