Detroit: Εντυπωσιακό, νεο τρέιλερ για την επιστροφή της Kathryn Bigelow

Με την 19η ταινία της επιστρέφει η Kathryn Bigelow και μαζί με τον σεναριογράφο Mark Boal, μετά τα Hurt Locker (2009) και  Zero Dark Thirty (2012), ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους, μας μεταφέρουν μακριά απο την εμπόλεμη Μέση Ανατολή,

για να ασχοληθούν αυτή τη φορά με έναν διαφορετικό πόλεμο,  στην καρδιά της Αμερικής, βασίζοντας την ιστορία της στις φυλετικές εξεγέρσεις που συγκλόνισαν το Ντιτρόιτ το 1967.

Ένα κύμα λαϊκής οργής κατά της ρατσιστικής βίας άφησε πίσω του 43 νεκρούς και προστέθηκε στις ταραχές που σημειώθηκαν γενικά στις ΗΠΑ την δεκαετία του 60, όσο ακόμη ο ρατσισμός παρέμενε εμφανής στην καθημερινότητα πολλών πόλεων παρά τις αλλαγές των νόμων που είχαν προκύψει.
Στις 23 Ιουλίου 1967, μία έφοδος της αστυνομίας του Ντιτρόιτ σε ένα μπαρ που λειτουργούσε ως τις πρώτες πρωινές ώρες, αλλά δεν διέθετε άδεια, κατέληξε σε ένα μπαράζ οδομαχιών και ταραχών που κράτησαν για πέντε ολόκληρες μέρες και έμειναν γνωστές με την επωνυμία “The Detroit Riot”. Αυτές οι αφοδρές συγκρούσεις μεταξύ του έγχρωμου πληθυσμού των υποβαθμισμένων περιοχών του Ντιτρόιτ και των δυνάμεων ασφαλείας γρήγορα εξαπλώθηκαν σε μεγάλο μέρος της πόλης, ανάγκασαν τον Πρόεδρο Λίντον Τζόνσον να παρέμβει προσωπικά και άφησαν ως τελικό απολογισμό 43 νεκρούς, 1.189 τραυματίες, 7.200 συλλήψεις και περίπου 2.000 κατεστραμμένα κτίρια.
Στην ταινία της Kathryn Bigelow, πρωταγωνιστεί, ο φρέσκος John Boyega, (Star Wars: The Force Awakens), μαζί με ενα μεγάλο επιτελείο ηθοποιών: John Krasinski, Anthony Mackie, Hannah Murray και Jack Reynor.
Η ταινία είναι προγραμματισμένη για τις 4 Αυγούστου 2017, ημερομηνία που συμπίπτει με την 50η επέτειο των θλιβερών γεγονότων.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss