Δημήτρης Κόκοτας: Ενιωσα περήφανος, όπως ένιωσε και ο πατέρας μου για μένα

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Espresso» και τον Ηλία Μαραβέγια έδωσε ο Δημήτρης Κόκοτας, ο οποίος μίλησε, μεταξύ άλλων, για τη συνεργασία του με τον Φοίβο, τον Νίκο Καρβέλα και τον Γιώργο Θεοφάνους.

  • Με τον Φοίβο κάνατε μαζί τρεις δίσκους, με τεράστιες επιτυχίες. Πως εισέπραξες όλη αυτή τη δημοσιότητα;

Δεν με ξένισε γιατί υπήρχε πάντα η δημοσιότητα στη ζωή μου λόγω του πατέρα μου. Ενιωσα περήφανος με αυτή την επιτυχία, όπως ένιωσε και ο πατέρας μου για μένα. Η επιλογή μου να κάνω τις πρώτες μου δισκογραφικές δουλειές με έναν άγνωστο, τότε, συνθέτη, τον Φοίβο, μου βγήκε σε καλό, αφού η μία επιτυχία διαδέχτηκε την άλλη.

Βέβαια και ο Φοίβος έκανε στη συνέχεια τεράστια σουξέ και με πολλούς άλλους καλλιτέχνες – όπως έκανα κι εγώ και με άλλους δημιουργούς. Ξέρεις, η επιτυχία αποτελεί συνδυασμό πραγμάτων, έχει να κάνει με τη μουσική, τον στίχο, τη φωνή και την προσωπικότητα του καλλιτέχνη… Ετσι συνέβη και με μένα, σε προσωπικό και καλλιτεχνικό επίπεδο.

Ομως είμαι και θα είμαι πάντα ο γιος του Σταμάτη. Το λέω πολύ περήφανα αυτό, με την έννοια ότι ο Σταμάτης Κόκοτας έκανε μια τεράστια καριέρα, η οποία με «προσγείωνε» και μένα πάντοτε. Δηλαδή το να συγκρίνω τη δική μου επιτυχία με εκείνη του πατέρα μου με έκανε να αυτοπροσδιορίζομαι ξανά…

  • Μετά τον Φοίβο δούλεψες με τον Νίκο Καρβέλα και τον Γιώργο Θεοφάνους. Τι θυμάσαι από αυτές τις συνεργασίες;

Καταρχάς τα καταπληκτικά τραγούδια τους, την επιτυχία που ήρθε, τις στιγμές στο σπίτι με τον Νίκο Καρβέλα, ο οποίος ως συνθέτης και στιχουργός έφτιαχνε τα τραγούδια μας με την κιθάρα του.

Αντίστοιχα και με τον Γιώργο Θεοφάνους θυμάμαι ωραίες στιγμές στο στούντιο, στο άλμπουμ που κάναμε μαζί, που ήταν σε στίχους του Πάνου Φαλάρα. Αναπολώ με νοσταλγία όλες αυτές τις στιγμές. Γενικά έχω ευχαριστηθεί πολύ στη δουλειά μου.

Και με τον Κώστα Μηλιωτάκη στο άλμπουμ που ακολούθησε του Θεοφάνους, πάλι σε στίχους του Φαλάρα, είχαμε κάνει την επιτυχία «Ολόψυχα δικός σου».

Τώρα, μάλιστα, επαναλαμβάνουμε τη συνεργασία μας με τον Κώστα Μηλιωτάκη με ένα νέο τραγούδι, αυτή φορά σε στίχους του Δημήτρη Τσάφα. Είναι μια μπαλάντα με τίτλο «Τη ζωή μου πήρες» που θα κυκλοφορήσει άμεσα.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss