Δημήτρης Λιγνάδης: Βγαίνει από τη φυλακή με αναστολή ο ηθοποιός και σκηνοθέτης

Αντίστροφα μέτρα ο χρόνος για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου να κάνει δεκτό το αίτημα του για αναστολή εκτέλεσης της ποινής των 12 ετών που του επιβλήθηκε για δυο υποθέσεις βιασμών. Ο Δημήτρης Λιγνάδης, για την ώρα, επιστρέφει στη φυλακή, η πόρτα της οποίας θα ανοίξει μετά την καταβολή των 30.000 ευρώ εγγύηση που πρέπει να καταβάλει σύμφωνα με την δικαστική απόφαση.

Κούγιας: «Αποδεικνύεται ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι αθώος»

Σε δηλώσεις του ο συνήγορος του ηθοποιού, Αλέξης Κούγιας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι με βάση τις ψήφους των μελών του ΜΟΔ επί της ενοχής ο εντολέας του «κατά την κρίση των τακτικών δικαστών είναι αθώος». Είπε επίσης ότι «Αποδεικνύεται ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι αθώος και ότι είχαμε δίκιο όταν λέγαμε πως είναι κατασκευασμένη η υπόθεση» .

Από την πλευρά της, η εκ των συνηγόρων των θυμάτων για τους βιασμούς των οποίων καταδικάστηκε ο ηθοποιός, Μαρία Κουρτέση δήλωσε πως οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης πρέπει να γίνονται σεβαστές και συνέστησε ψυχραιμία καθώς εκκρεμεί η έφεση της πολύκροτης υπόθεσης.

Ο έτερος συνήγορος των άλλων δύο καταγγελόντων Γιάννης Βλάχος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι προσανατολίζονται στην άσκηση έφεσης ως προς το αθωωτικό σκέλος της απόφασης, θέμα το οποίο θα κριθεί από τον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Λίγο πριν πέσει η αυλαία της δίκης το δικαστήριο αποφάσισε να διαβιβαστούν στην εισαγγελία Πρωτοδικών τόσο τα πρακτικά όσο και οι μηνύσεις της υπεράσπισης σε βάρος όλων των μηνυτών του Δημήτρη Λιγνάδη και των μαρτύρων. Επιπλέον οι δικαστές ζήτησαν από την εισαγγελία να διερευνήσει το ενδεχόμενο να έχει πλαστογραφηθεί η υπογραφή του καταγγέλλοντα Δ. Μ σε εξουσιοδότηση που προσκομίστηκε στη δίκη από τον δικηγόρο του. Πρόκειται για τον άντρα που δεν εμφανίστηκε ποτέ στη δίκη για να καταθέσει παρά το γεγονός ότι διατάχθηκε η βίαιη προσαγωγή του.

Το δικαστήριο με απόφαση του απέρριψε το αίτημα να επιστραφεί στον Δημήτρη Λιγνάδη το κινητό και ο φορητός υπολογιστής του.

Τέλος , με ομόφωνη απόφαση αφαιρέθηκε ο χρόνος της προφυλάκισή από την ποινή που επιβλήθηκε στον κατηγορούμενο . «Έχετε το δικαίωμα να ασκήσετε έφεση» είπε στο Δ. Λιγνάδη η πρόεδρος με την λήξη της ακροαματικής διαδικασίας.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss