Έφη Αχτσιόγλου: Έχω καταπιεί σεξισμό και έχω αποδεχθεί αυτό που συμβαίνει

Την Έφη Αχτσιόγλου φιλοξένησε η Ναταλία Γερμανού στον καναπέ της εκπομπής «Καλύτερα δεν γίνεται», με αφορμή την υποψηφιότητα της στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ άλλων, δε, η κα. Αχτσιόγλου αναφέρθηκε στη θέση της γυναίκας στην πολιτική και στα σεξιστικά σχόλια που έχει δεχτεί η ίδια.

«Είναι πολύ δύσκολος ο συνδυασμός γυναίκας και πολιτικής»

Ειδικότερα, η Έφη Αχτσιόγλου εξομολογήθηκε: «Είναι πολύ δύσκολος ο συνδυασμός γυναίκας και πολιτικής. Ακόμη δυσκολότερος αν είσαι και μητέρα ενός μικρού παιδιού όπου εκεί πια είναι τα προβλήματα της καθημερινότητας πολύ δύσκολα να τα προσπεράσει κανείς. Για να πω την αλήθεια όταν έγινα μητέρα κατάλαβα τι ακριβώς θα πει ανισότητα, ποιες δυσκολίες βλέπεις, τι θα πει γυάλινη οροφή ή να μην μπορείς να προχωρήσεις μαζί με τον συνάδελφο ή τον πολιτικό σου αντίπαλο εάν είναι άντρας γιατί έχει άλλες ευκαιρίες και άλλα πλαίσια. Νομίζω όμως ότι γενικά κάτι αλλάζει στην ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια».

Και πρόσθεσε: «Δηλαδή μετά το #metoo αρχίζουμε και μιλάμε πιο ανοιχτά για τον σεξισμό, την ανισότητα, την έλλειψη ευκαιριών που μπορεί να έχουν οι γυναίκες ή για το ότι όλα είναι εντάξει μέχρι ένα σημείο, αλλά όχι στα πάνω-πάνω».

«Είχα πει να μην μιλήσω γιατί δεν μου αρέσει και η θέση του θύματος για να μην θεωρήσουν ότι χρησιμοποιώ αυτό για να γίνω γνωστή»

«Όταν μου είχαν πει το συγκεκριμένο περιστατικό δικοί μου άνθρωποι, γιατί εγώ δεν γκουγκλάρω τον εαυτό μου που θεωρώ ότι είναι εντελώς απάνθρωπο, στην αρχή σκέφτηκα να μην μιλήσω για αυτό γιατί και στο παρελθόν είχαν υπάρχει σεξιστικές αντιδράσεις και σχόλια», συμπλήρωσε η Έφη Αχτσιόγλου.

«Είχα πει να μην μιλήσω γιατί δεν μου αρέσει και η θέση του θύματος για να μην θεωρήσουν ότι χρησιμοποιώ αυτό για να γίνω γνωστή. Όμως κάποια στιγμή λέω πως “αν δεν μιλάς ποτέ, πως θα γίνει; Πως θα σπάσει; Κάποια στιγμή κάτι πρέπει να πεις”. Έχω καταπιεί σεξισμό και έχω αποδεχθεί αυτό που συμβαίνει οπότε είπα πως θα πούμε κάποια πράγματα και μαζεύτηκαν και αυτοί που είχαν μπει στη διαδικασία να το σχολιάσουν» συμπλήρωσε, επίσης, η Έφη Αχτσιόγλου.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss