Έκτακτο επίδομα: Εφάπαξ χρηματική παροχή 300€ για μακροχρόνια ανέργους

Η ΔΥΠΑ θα παράσχει εφάπαξ χρηματική παροχή ύψους 300€ σε μακροχρόνια ανέργους. Η πρωτοβουλία έχει ως στόχο να παράσχει ανακούφιση και στήριξη σε αυτήν την ευάλωτη κοινωνική ομάδα.

Συγκεκριμένα, το «μπόνους» που θεσμοθετήθηκε με τον νόμο «Δουλειές Ξανά» (ν. 4921/2022) και πληρώνεται μέσω της ΔΥΠΑ οδεύει σε νέα πληρωμή για περισσότερους από 1.000 δικαιούχους. Μάλιστα, αναμένεται να ακολουθήσει και άλλη πληρωμή.

Το έκτακτο αυτό επίδομα αφορά τους μακροχρόνια ανέργους που πληρούν τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται, ενώ το πρόγραμμα στοχεύει, πέρα από την οικονομική στήριξη, να τους κατευθύνει σε δράσεις ανάπτυξης της απασχολησιμότητάς τους και εύρεσης εργασίας.

Η καταβολή θα γίνει την Τετάρτη 21 Ιουνίου, ωστόσο οι πληρωμές θα εμφανιστούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων εντός 1-2 εργάσιμων ημερών μετά την καταβολή τους. Το εφάπαξ έκτακτο επίδομα θα λάβουν μέχρι την Παρασκευή 23 Ιουνίου επιπλέον 1.131 μη επιδοτούμενοι μακροχρόνια άνεργοι, που κατήρτισαν Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης. Συνολικά, έως τώρα, η παροχή έχει καταβληθεί σε 68.739 δικαιούχους.

Δικαιούχοι της νέας παροχής είναι οι μακροχρόνια άνεργοι, οι οποίοι:

  • Έχουν συμπληρώσει συνεχόμενη εγγεγραμμένη ανεργία άνω των πέντε ετών και κατόπιν καταρτίζουν Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης.
  • Έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ οι άγαμοι, 24.000 ευρώ οι έγγαμοι, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο ή 27.000 ευρώ οι μονογονεϊκές οικογένειες, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο.

Η διαδικασία για την καταβολή της παροχής έχει ως εξής:

Οι δυνητικά δικαιούχοι εισέρχονται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς TaxisNet κάνοντας κλικ ΕΔΩ για να οδηγηθούν στη σχετική πλατφόρμα του gov.gr.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss