Εμβόλιο κορονοϊού – Παπαευαγγέλου: Μάλλον θα χρειαστεί η 4η δόση το φθινόπωρο

Η Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας, ανέφερε πως εμβολιασμός με τέταρτη δόση εμβολίου στην Ελλάδα πιθανώς θα ξεκινήσει το φθινόπωρο.

«Η αποτελεσματικότητα και η διάρκεια προστασίας της τρίτης δόσης υπερτερεί των δύο»

Ειδικότερα, η κ. Παπαευαγγέλου είπε: «Η αποτελεσματικότητα και η διάρκεια προστασίας της τρίτης δόσης υπερτερεί των δύο. Προφανώς κάποια άτομα μεγαλύτερης ηλικίας είναι πιο ευάλωτα». Και συνέχισε λέγοντας: «Μελετάμε τα κλινικά δεδομένα από τη χώρα μας και παρακολουθούμε στενά και τις αποφάσεις των άλλων χωρών. Κάποιοι είπαν όχι, άλλοι έχουν προχωρήσει σε χορήγηση».

«Όσο περνάει ο καιρός αυξάνεται η πιθανότητα μόλυνσης»

Παράλληλα, δήλωσε: «Το φθινόπωρο πολλοί από εμάς πιστεύουμε ότι θα χρειαστεί μια επαναληπτική δόση. Όσο περνάει ο καιρός αυξάνεται η πιθανότητα μόλυνσης. Όμως η προστασία της τρίτης δόσης για σοβαρή νόσο και θάνατο είναι πολύ μεγάλη, δεν συγκρίνεται η αποτελεσματικότητα σε σχέση με τις δύο δόσεις».

Στις ΗΠΑ ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός

Να σημειωθεί ότι ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων FDA έδωσε το «πράσινο φως» για τα σκευάσματα των Pfizer και Moderna. Μάλιστα, ανέφερε ότι ο εμβολιασμός στις ΗΠΑ με τέταρτη δόση επιτρέπεται σε όσα άτομα είναι άνω των 18 ετών και δεν είναι υποχρεωτικός, αλλά προαιρετική επιλογή.

Δείτε παρακάτω όσα ανέφερε η Βάνα Παπαευαγγέλου για την τέταρτη δόση:

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss