Ένα ακόμα remake για κλασική ταινία είναι το All Quiet on the Western Front αλλά δείχνει πολλά υποσχόμενο – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

Tα remake στο Χόλιγουντ δίνουν και παίρνουν τον τελευταίο καιρό και μια ακόμα ταινία είναι το Ουδέν νεότερον από το δυτικό μέτωπο (All Quiet on the Western Front), αυτή τη φορά για λογαριασμό του Netflix.

H ταινία είναι σε σκηνοθεσία Edward Berger με πρωταγωνιστές τους Daniel Brühl (Goodbye Lenin, Captain America: The Winter Soldier, The Alienist), Albrecht Schuch, Sebastian Hülk, Felix Kammerer, Aaron Hilmer, Edin Hasanovic, Devid Striesow. Η πρεμιέρα είναι την 28η Οκτωβρίου στο Netflix.
[embedded content]

H ταινία αποτελεί κινηματογραφικό αντιπολεμικό έργο του 1930 βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Έριχ Μαρία Ρεμάρκ. Βραβεύτηκε με το Όσκαρ για την καλύτερη ταινία το 1930 και αποτελεί μέχρι σήμερα ένα από τα σημαντικότερα αντιπολεμικά έργα της παγκόσμιας κινηματογραφίας. Επειδή εκείνη την εποχή πολλές κινηματογραφικές αίθουσες ακόμα δεν είχαν εξοπλιστεί με την τότε καινούργια τεχνολογία, το έργο κυκλοφόρησε σε δύο εκδόσεις. Μία με ήχο και μία ως βουβή ταινία.
Η ταινία τοποθετείται στη Γερμανία στις αρχές του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και ακολουθεί την πορεία του νεαρού στρατιώτη Πάουλ Μπάουμερ, που μαζί με μια παρέα συμμαθητών του βρέθηκε από τα θρανία της σχολικής τάξης στην πρώτη γραμμή του μετώπου. Μαζί, οι νεαροί στρατιώτες της γερμανικής Σιδηράς Νεολαίας, θα βιώσουν τη φρικαλεότητα του πολέμου, την ωμότητα των πολεμικών συγκρούσεων στο πεδίο της μάχης, τη διάψευση των προσδοκιών τους και την προδοσία, ως αναλώσιμα πιόνια ενός πολέμου που δεν καταλαβαίνουν.

Cineramen

Νίκος Δρίβας
Facebook Twitter Google+
Δημιουργός και συντάκτης του www.cineramen.gr αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά

Δείτε ακόμα στο Cineramen


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss