Ένα petition για τα μεταγλωττισμένα 90s παιδικά του ANT1 – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

[Total: 0 Average: 0]

Έχει κυκλοφορήσει ένα petition το οποίο καλεί τους συμμετέχοντες να μπορέσουν να “πιέσουν”, ώστε να διασωθούν τα μεταγλωττισμένα 90s παιδικά του ANT1 και να πάνε στο ANT1+. Μπορείτε να το δείτε εδώ. Αναφέρει τα εξής:

“Από το 1990 μέχρι περίπου το 2001, ο ANT1 μεγάλωσε μια γενιά παιδιών (σήμερα πλέον γονέων), με μεταγλωττισμένα κινούμενα σχέδια κάθε σαββατοκύριακο τα πρωινά.
Σε αντίθεση με το MEGA Channel, όπου υπήρχε αποκλειστική συνεργασία με βάση τις σειρές της Disney, o ΑΝΤ1 ανέλαβε όλες τις υπόλοιπες σειρές κινουμένων σχεδίων και ζωντανής δράσης της εποχής, από τεράστιες επιτυχίες (Power Rangers, Sailor Moon, Dragon Ball) έως και λιγότερο γνωστά αριστουργήματα (Montana Jones, Calimero, Eek the Cat, 80 Dreams, κτλ).
Περίπου 120 παιδικές σειρές προβλήθηκαν στο κανάλι του Αμαρουσίου, με τουλάχιστον 100 να είχαν μεταγλωττιστεί ολοκληρωμένες, αποκλειστικά όμως για τον σταθμό.
Οι μεταγλωττίσεις αυτές δεν κυκλοφόρησαν ποτέ στο εμπόριο, καθώς είχαν μεταγλωττιστεί στα Studio Cross, SPK, CineTV και Lysis, σε αποκλειστική εσωτερική συνεργασία με τον ANT1.
Με ελάχιστες εξαιρέσεις (π.χ. Dragon Ball, Batman), οι μεταγλωττίσεις δεν βγήκαν ποτέ σε VHS/DVD, ούτε σε κάποια πλατφόρμα streaming. Προβλήθηκαν ξανά μόνο σε επανάληψη τα καλοκαίρια του κάθε έτους.
Έπειτα από εκτενή έρευνα των περασμένων ετών, διασταυρώθηκε πως το περιεχόμενο αυτό βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, φυλαγμένο στο αρχείο του καναλιού.
Όμως αυτό δεν σημαίνει τίποτα, καθώς παραμένουν σε χρονοντούλαπο, με τους υπεύθυνους κατά το παρελθόν να απαντούν με «μα ποιος ενδιαφέρεται, αφού υπάρχουν καινούργια παιδικά».
Η απάντηση είναι πως παγκοσμίως υπάρχει μια γιγαντιαία αγορά βασισμένη στη νοσταλγία. Από τη Γαλλία και την Ιταλία, μέχρι τη Ρουμανία και τη Τουρκία, οι μεταγλωττίσεις των παλιών παιδικών είναι πλήρως διαθέσιμες σε DVD ή σε υπηρεσίες streaming.
Αποκλειστική εξαίρεση αποτελεί η Ελλάδα, χωρίς καμία υπερβολή. Το μόνο θετικό που συνέβη στο θέμα αυτό, είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος του αρχείου που προβλήθηκε στο MEGA, είναι πλέον διαθέσιμο στο Disney+.
Όμως τι γίνεται με την περίπτωση του ANT1, που διαθέτει την υπηρεσία ANT1+; Δυστυχώς μάλλον επικρατεί η παραπάνω λανθασμένη αντίληψη, πως δηλαδή δεν υπάρχει κοινό.
Μάλιστα το κόστος δικαιωμάτων προβολής/streaming για τα παλιά παιδικά, είναι εξαιρετικά χαμηλό σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη κατηγορία προγράμματος ή με σύγχρονα παιδικά. Άρα το κώλυμα δεν πρέπει να είναι οικονομικό, αλλά μόνο ως ρίσκο πλήρους αποτυχίας.
Με νοσταλγικές ομάδες και σελίδες στο facebook που αριθμούν εκατοντάδες χιλιάδες μέλη και 90s νοσταλγικές εκδηλώσεις σ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss