Επενδυτής του Dogecoin μηνύει τον Elon Musk, την Tesla και την SpaceX για $258 δισεκατομμύρια

Η τεράστια πτώση στην αξία των κρυπτονομισμάτων που έχει σημειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, έχει διαγράψει -θεωρητικά- εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε κέρδη, με πολλούς που ήταν δραστήριοι και επωφελούμενοι στο χώρο, να ψάχνουν κάτι διαφορετικό.

Μια ομαδική αγωγή κατατέθηκε την Πέμπτη στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Manhattan από έναν Αμερικανό επενδυτή του Dogecoin, ο οποίος κατηγορεί τον Elon Musk, την Tesla και τη SpaceX ότι λειτουργούσαν μια παράνομη επιχείρηση εκβιασμού για να διογκώσουν την τιμή του συγκεκριμένου κρυπτονομίσματος. Ο Musk αναφερόταν συχνά στο κρυπτονόμισμα με μασκότ τον σκύλο στον λογαριασμό του στο Twitter, αναφορές που συχνά προκαλούσαν την εκτόξευση της τιμής του κρυπτονομίσματος.
Ο ενάγων σε αυτή την αγωγή φαίνεται να χρησιμοποιεί αυτά τα tweets και τις αναφορές του ίδιου του Musk στον εαυτό του ως “Dogefather” ως απόδειξη ότι ο Musk ήλεγχε το κρυπτονόμισμα και είναι υπεύθυνος για ζημίες μεταξύ των επενδυτών που έχασαν χρήματα. Και αυτό επειδή το κρυπτονόμισμα έπεσε από την υψηλότερη τιμή του που είχε οριστεί στα 0,74 δολάρια, σε λίγο πάνω από τα 0,05 δολάρια τις τελευταίες ημέρες.
Η “τρελή” καταγγελία ζητά τριπλάσια αποζημίωση ύψους 86 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όσα δηλαδή ισχυρίζεται ο ενάγων ότι έχουν χάσει οι επενδυτές του Dogecoin από τότε που ο Musk άρχισε να αναφέρεται για πρώτη φορά σ’ αυτό με tweets του.
«Οι εναγόμενοι ισχυρίζονται ψευδώς και παραπλανητικά ότι το Dogecoin είναι μια νόμιμη επένδυση, ενώ δεν έχει καμία αξία», σημειώνει ο ενάγων Keith Johnson, στην καταγγελία. «Από τότε που ο εναγόμενος Musk και οι εταιρείες του SpaceX και Tesla, Inc άρχισαν να αγοράζουν, να αναπτύσσουν, να προωθούν, να υποστηρίζουν και να λειτουργούν το Dogecoin το 2019, ο ενάγων και η ομάδα έχουν χάσει περίπου 86 δισεκατομμύρια δολάρια σε αυτό το σύστημα κρυπτο …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss