Εξαπατούσαν ηλικιωμένους με πρόσχημα ιατρικής επέμβασης ή τροχαίου

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από συστηματική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, συνολικά 13 περιπτώσεις απάτης, επτά τετελεσμένες και έξι απόπειρες που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από (03-05-2019) έως (30-05-2019) σε Λάρισα και Βόλο.

Συνελήφθησαν, χθες (30-05-2019) το μεσημέρι στη Λάρισα και το Βόλο, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, από αστυνομικούς των Υποδιευθύνσεων Ασφάλειας Λάρισας και Βόλου, τρία άτομα, ηλικίας 50, 51 και 19 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης, ενώ αναζητείται ένας ακόμη, άγνωστος μέχρι στιγμής, συνεργός τους.

Ειδικότερα, άγνωστοι δράστες επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τους παθόντες και προφασιζόμενοι ότι συγγενικό τους πρόσωπο ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με σοβαρό ή θανάσιμο τραυματισμό, ζητούσαν χρηματικά ποσά και κοσμήματα, είτε για την πληρωμή ιατρικών υπηρεσιών είτε για να αποφευχθεί η ποινική διαδικασία.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, οι άγνωστοι δράστες προσποιούνταν τον γιατρό, τον αστυνομικό ή ακόμη και το συγγενικό πρόσωπο των παθόντων.

Στις περιπτώσεις εκείνες που οι παθόντες πείθονταν να τους παραδώσουν χρηματικά ποσά ή τιμαλφή, συνεργοί τους μετέβαιναν έξω από τις οικίες των παθόντων για την παραλαβή τους.

Όπως εξακριβώθηκε, οι δράστες από την εγκληματική τους δραστηριότητα αποκόμισαν οικονομικό όφελος, χρήματα και κοσμήματα, που ανέρχεται στα (45.000) ευρώ περίπου.

Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε σε οικία, σε έλεγχο σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, το οποίο κατασχέθηκε, καθώς και από την κατοχή των δραστών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν ένας χρυσός σταυρός, το χρηματικό ποσό των (170) ευρώ, τρία κινητά τηλέφωνα, δύο καπέλα και τέσσερα γάντια.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση του συνεργού τους, ενώ ερευνάται τυχόν εμπλοκή των δραστών σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss