Föllakzoid (CL) ζωντανά στην Αθήνα

Οι 3 Shades of Black σε συνεργασία με τη Swamp Booking και τη Rock Svirke παρουσιάζουν

Föllakzoid (CL) ζωντανά στην Αθήνα

Special guests: The Bonnie Nettles

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Temple (Ιακχου 17, Γκάζι, Αθήνα)

Πόρτες: 21:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

  • Προπώληση: 15€
  • Ταμείο: 18€

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:

  • Le Disque Noir Records Shop (Θεμιστοκλέους 29, Αθήνα, τηλ.: 211 214 3554)
  • Τηλεφωνικά στο 11876
  • Reload Stores
  • Seven Spots
  • Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης
  • Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων (viva kiosk)
  • Καταστήματα WIND
  • Yoleni’s (Σόλωνος 9, Αθήνα, τηλ.: 2122223623 – www.yolenis.com)
  • Ηλεκτρονική προπώληση: http://bit.ly/2RmWVu0

 

Οι Föllakzoid είναι ένα psych pop συγκρότημα από το Santiago της Χιλής, αποτελούμενο από τον μπασίστα / τραγουδιστή Juan Pablo Rodrigues, τον synth player Alfredo Thiermann και τον drummer Diego Lorca. Οι τρεις τους γνωρίστηκαν στην παιδική τους ηλικία και ξεκίνησαν να παίζουν μαζί επισήμως το 2008. Στην πρώτη τους πρόβα, επιδόθηκαν σε ένα δίωρο αυτοσχεδιαστικό τζαμάρισμα κι έτσι, από τις πρώτες κιόλας στιγμές της σύμπραξής τους ανέπτυξαν μία εξάρτηση από τον αυτοσχεδιασμό, που τελικά αποτέλεσε και το κεντρικό χαρακτηριστικό των ζωντανών εμφανίσεών τους.

Το 2009, προσθέτοντας τον κιθαρίστα Domingo Garcia-Huidobro στην σύνθεση του σχήματος, ίδρυσαν την BYM (Blow Your Mind) που εκτός από το record label που κυκλοφόρησε το πρώτο τους δισκογραφικό εγχείρημα σε μορφή κασέτας, αποτέλεσε και το όνομα του studio, στο οποίο οι ίδιοι επιδίδονταν στα ατελείωτα τζαμαρίσματά τους.

Τα επόμενα δύο χρόνια, η μπάντα εργάστηκε με ιδιαίτερη προσήλωση πάνω στο μεγάλης διάρκειας, ομώνυμο EP της, που περιείχε δύο τραγούδια και κυκλοφόρησε το 2011 από την Sacred Bones (επίσης εταιρεία των Moon Duo, Psychic Ills, Crystal Stilts, Zola Jesus και άλλων), όπως και ο διάδοχός του το 2013, υπό τον τίτλο “II”.

Οι Föllakzoid περιόδευσαν εκτενώς για την προώθηση του “II”, καταφέρνοντας μάλιστα να ανέβουν στην σκηνή σημαντικών festivals του χώρου, όπως τα ATP και Lollapalooza. Αυτές οι ζωντανές τους εμφανίσεις  γέννησαν τις πρωταρχικές ιδέες, όπως και την έμπνευση που οδήγησε στην σύνθεση των τραγουδιών που αποτέλεσαν το τρίτο σε σειρά album τους, το οποίο κυκλοφόρησε το 2015, υπό τον τίτλο “III”. Κατά τη δημιουργία του, οι Föllakzoid συνεργάστηκαν με τον καλλιτέχνη ηλεκτρονικής μουσικής Atom, ο οποίος πραγματοποίησε την συγκεκριμένη ηχογράφηση με ένα Korg synthesizer που χρησιμοποιήθηκε από τους Kraftwerk στις περιοδείες τους, πίσω στα 80’s.

Οι Föllakzoid είναι ένα από τα ελάχιστα σχήματα του ήχου τους στην Χιλή, αλλά έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν στο παγκόσμιο ψυχεδελικό και krautrock στερέωμα, χάρη στην αξιοθαύμαστη προσήλωσή τους στον αυτοσχεδιασμό, τον vintage εξοπλισμό, αλλά και τις μοναδικές συνεργασίες τους, όπως αυτή με τον Lee Ranaldo των Sonic Youth, κατά την επίσκεψη του τελευταίου στην Χιλή.

Για την κυκλοφορία του τέταρτου LP τους με την ονομασία “I”, ξαναβγαίνουν στο δρόμο για ένα extended tour και καταλήγουν στον συναυλιακό Ναό της Αθήνας στις 23 Οκτωβρίου για μία βραδιά γεμάτη από beats, χορό και ποικίλα ηχοχρώματα.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ:

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss