Φωτιά Βαρυμπόμπη: Δεκάδες απεγκλωβισμοί κατοίκων

Ο πύρινος εφιάλτης στην Βαρυμπόμπη και στην ευρύτερη περιοχή δεν έχει τέλος, με την φωτιά να βρίσκεται σε τρία ενεργά μέτωπα (Βαρυμπόμπη, Αδάμες, Θρακομακεδόνες) και τους πυροσβέστες να δίνουν τη δική τους μάχη τόσο για την κατάσβεση της όσο και για απεγκλωβισμούς πολιτών.

Όσο νυχτώνει δε οι προσπάθειες θα δυσκολεύουν και αν η φωτιά δεν τεθεί υπό έλεγχο θα συνεχίσει να κατακαίει τον φυσικό πλούτο της περιοχής αλλά και σπίτια, θέτοντας, ίσως, σε κίνδυνο και ανθρώπινες ζωές. Ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το πόσο επίφοβο είναι το να επεκταθεί η πυρκαγιά προς στον αστικό ιστό (μέσω της Μεταμόρφωσης).

Για την ώρα, πυροσβέστες και αστυνομικοί χτυπούν πόρτα – πόρτα και προσπαθούν να εντοπίσουν τυχόν εγκλωβισμένους, εφόσον ουκ ολίγες ήταν οι κλήσεις που δέχτηκαν από κατοίκους οι οποίοι δεν κατάφεραν ή αρνήθηκαν να διαφύγουν εγκαίρως.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 14 κλήσεις στην Άμεση Δράση για εγκλωβισμένους στην περιοχή της Βαρυμπόμπης όπου μαίνεται η πυρκαγιά. Παράλληλα, με τις προσπάθειες κατάσβεσης, περιπολικά οργώνουν την περιοχή με τη συνδρομή πυροσβεστικών οχημάτων προκειμένου να προσεγγίσουν και να απομακρύνουν τους πολίτες.

Επίσης, τον κίνδυνο διέφυγαν και οι αστυνομικοί οι οποίοι είχαν παγιδευτεί μαζί με πυροσβέστες σε σημείο κοντά στην πυρκαγιά, κατά την διάρκεια της προσπάθειάς τους να βοηθήσουν οδηγούς να απομακρυνθούν από το σημείο. Όπως έγινε γνωστό επρόκειτο για μία ομάδα ΔΙΑΣ.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss