Γιατί καταργούνται τα ΑΤΜ; – Όσα εξετάζουν οι τράπεζες

Σε μια σημαντικότατη αλλαγή ετοιμάζονται να προχωρήσουν οι Ελληνικές τράπεζες, καθώς, σταδιακά, εξαφανίζουν τα ATM. Συγκεκριμένα, με στόχο τη μείωση του λειτουργικού τους κόστους, οι τράπεζες εξετάζουν το ενδεχόμενο να μειώσουν τα ΑΤΜ, τουλάχιστον σε σημεία όπου τα έξοδα συντήρησης είναι αυξημένα.

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της «Καθημερινής», οι τράπεζες εξετάζουν να πουλήσουν τα λεγόμενα sell-off μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών που είναι τοποθετημένα -για παράδειγμα- έξω από σούπερ μάρκετ, ή σε πολυκαταστήματα.

Επίσης, δεν αποκλείεται να καταργηθούν τα ΑΤΜ σε διάφορα απομακρυσμένα σημεία της Ελλάδας. Ωστόσο αναμένεται να παραμείνουν σε πολυσύχναστα ή εμπορικά σημεία και μέρη με μεγάλη τουριστική κίνηση.

Αυτό βέβαια δεν ισχύει για μέρη όπως νοσοκομεία, απομακρυσμένα δημοτικά σημεία ή απομακρυσμένα νησιά, που δεν έχουν εμπορικό ενδιαφέρον για τις τράπεζες, αλλά εξυπηρετούν τους πολίτες. Ο λόγος; Το συγκεκριμένο δίκτυο φαίνεται πως ζημιώνει τις τράπεζες λόγω του αυξημένου κόστους.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως εκτός από την έλλειψη, είναι πιθανό να προκύψει κι ένα ακόμα πρόβλημα: το κόστος από τις διατραπεζικές συναλλαγές για αναλήψεις μετρητών ή άλλων αυτόματων συναλλαγών θα αυξηθεί.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss