H ταινία Μπακαλόγατος στην εποχή της είχε κριθεί “ακατάλληλη” – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

[Total: 0   Average: 0/5]


Ο Μπακαλόγατος, αποτελεί με διαφορά μια από τις καλύτερες κωμωδίες (και όχι μόνο) στην ιστορία της Ελληνικού κινηματογράφου και από τις πιο έξυπνες, χάρη στο σενάριο της αλλά και την χημεία των πρωταγωνιστών.

Πριν από μερικά χρόνια μέσα από το site mixanitouxronou.gr, είχαμε μάθει πως η ταινία είχε μόλις ένα σενάριο 7 σελίδων, με τον ίδιο τον Κώστα Χατζηχρήστο να έχει απευθυνθεί στο συγγραφικό δίδυμο για να του γράψουν μια ταινία που θα μπορέσει να το μεταφέρει στον κινηματογράφο.

Ενημερώθηκε πως υπήρχε ένα έργο με μόλις 7 σελίδες και ήταν ανολοκλήρωτο, ωστόσο υπήρχε το προαίσθημα από τον σπουδαίο ηθοποιό ότι κάτι ωραίο ετοιμάζεται και αυτό λοιπόν τον οδήγησε στο να καταφέρει να πάρει το μεγάλο ρίσκο.

Η ταινία κρίθηκε ακατάλληλη όταν γυρίστηκε και αυτό οφείλεται και στις σπουδαίες ατάκες και σκηνές που έβαλε από μόνος του ο Χατζηχρήστος, με βάση φυσικά την εμπειρία του και το έμφυτο ταλέντο του αυτοσχεδιασμού που μεγάλωσαν και τον ρόλο του.

Η ταινία μάλιστα κρίθηκε ακατάλληλη στην «Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου» και όχι μόνο αυτό αλλά δεν επετράπη η είσοδος στην κόρη του Κώστα Χατζηχρήστο και τη μικρή του κόρη. Αυτό διότι ο υπεύθυνος δεν ήξερε ότι είναι η κόρη του ηθοποιού και έτσι δεν την άφησε να μπει.

Ο Χατζηχρήστος απείλησε ότι αν δεν άφηνε το παιδί να μπει στην αίθουσα θα αποχωρούσε και ο ίδιος από την προβολή. Τελικά, ωστόσο βρέθηκε η χρυσή τομή και έτσι η προβολή της ταινίας συνεχίστηκε κανονικά, σε μια περίεργη ιστορία από τα παρασκήνια.

Ο παραγιός του μπακάλη, επονομαζόμενος και Ζήκος κάνει άνω – κάτω μια ολόκληρη γειτονιά, κάπου στην Αθήνα, στη μεταπολεμική Ελλάδα της φτώχειας και των λαϊκών συνοικιών. Ένα παράταιρο συνοικέσιο ανάμεσα στο αφεντικό του και μια νέα κοπέλα της γειτονιάς, ένας ατελέσφορος έρωτας και οι ξεκαρδιστικές στιχομυθίες του Μπακαλόγατου αποτελούν από τις πιο cult, λαϊκές και αυθεντικές στιγμές του ελληνικού κινηματογράφου.

Πρόκειται για ελληνική κωμική ταινία παραγωγής του 1963, σε σενάριο και σκηνοθεσία Ντίνου Κατσουρίδη. Το σενάριο βασίστηκε στο ομώνυμο θεατρικό έργο των Χρήστου και Γιώργου Γιαννακόπουλου. Πρωταγωνιστούν πέραν του Κώστα Χατζηχρήστου οι Κώστας Δούκας, Νίκος Ρίζος και Μαρίκα Νέζερ.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss