H 2η έκδοση του προτύπου USB 4 υπόσχεται ταχύτητες έως 80Gbps

Η 2η έκδοση του USB 4 υπόσχεται εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες μεταφοράς με το USB Promoter Group να υποστηρίζει ότι θα προσφέρει έως 80Gbps, δηλαδή διπλάσιες από την απλή έκδοση του USB 4 ή ακόμα και του Thunderbolt 4.

Οι προδιαγραφές του USB Implementers Forum (USB-IF), που είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη του ίδιου του προτύπου, δεν έχουν ακόμα δημοσιευτεί ωστόσο οι λεπτομέρειες που έδωσε στη δημοσιότητα μέσω ενός Δελτίου Τύπου το USB Promoter Group, το οποίο αποτελείται από εταιρείες όπως η Intel, η Apple, η Microsoft, η HP και η Texas Instruments μας δίνουν μία ιδέα για τις δυνατότητες του νέου πρότυπου. Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου, τα καλώδια USB 4 version 2.0 θα χρησιμοποιούν την υποδοχή USB-C, κάτι που είναι αναμενόμενο. Αυτό που δεν περιμέναμε είναι πόσο γρήγορο θα είναι το νέο πρότυπο: «Τα βασικά χαρακτηριστικά της ενημερωμένης λύσης USB4 περιλαμβάνουν: Λειτουργία έως 80 Gbps, με βάση μία νέα αρχιτεκτονική σε φυσικό επίπεδο, αξιοποιώντας τόσο ενεργά καλώδια USB Type-C 80 Gbps οι προδιαγραφές των οποίων καθορίστηκαν πρόσφατα όσο και τα υπάρχοντα παθητικά καλώδια USB Type-C 40 Gbps». 
Ο Joe Balich, εκπρόσωπος του USB-IF, επιβεβαίωσε ότι αν κάποιος σήμερα επισκεφτεί αυτή την ώρα ένα κατάστημα και αγοράσει ένα καλώδιο USB 4 με ονομαστική ταχύτητα 40 Gbps, θα μπορούσε να προσφέρει διπλάσια ταχύτητα στο μέλλον, και αυτό πραγματικά είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτή …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss