H σπουδαία ταινία Leviathan που δεν πρέπει να χάσετε – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

Y Κόλια ζει με τη γυναίκα του και τον έφηβο γιο του σε μια παραθαλάσσια πόλη του ρώσικου Βορρά. Όταν μαθαίνει πως ο διεφθαρμένος δήμαρχος σκοπεύει να κατεδαφίσει το σπίτι του, ζητάει από ένα φίλο του δικηγόρο να τον βοηθήσει. Η άφιξη του Ντιμίτρι από τη Μόσχα, όμως, θα αλλάξει τη ζωή του Κόλια δραματικά.

Πραγματικά είναι μερικές ταινίες που δεν περιμένεις να σε εντυπωσιάσουν και φυσικά δεν προβάλλονται και όσο θα έπρεπε. To Leviathan είναι γυρισμένο εξαιρετικά και με καταπληκτικές εικόνες, αναφερόμενο σε ένα τραγικά επίκαιρο θέμα.
Καταρχήν, η απεικόνιση των φυσικών είναι εξαίσια και φυσικά είναι περιττό να αναφέρουμε ότι η ταινία εστιάζει πάνω απ’ όλα στον άνθρωπο και κυρίως στην ωμότητα των πραγμάτων που εξελίσσονται, όπου πραγματικά διακυβεύονται ολόκληρες ζωές.
Ο Αντρέι Σβιάνγκιντσεφ είχε εντυπωσιάσει με την Επιστροφή, μια ταινία που σίγουρα κατατάσσεται σε ένα από τα αριστουργήματα που έχουμε δει τα τελευταία 20+ χρόνια και έχει γενικά αρκετές επιρροές από τον Ταρκόφσκι και γενικότερα τις τεχνικές του Ρώσικου κινηματογράφου.
Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια να περιγραφεί η εξαιρετική του δουλειά που έχει κάνει σε όλους τους τομείς, αλλά το κυριότερο στο χτίσιμο μιας έντασης και τον χειρισμό ενός θέματος το οποίο πολύ εύκολα θα μπορούσε να είχε “ξεφύγει”. Το κάστ είναι επίσης εξαιρετικό και όλοι οι ηθοποιοί είναι πειστικοί καταφέρνοντας να κάνουν ο καθένας στον ρόλο του, αυτό που χρειάζεται χωρίς υπερβολές.
Η εξέλιξη της, οι ερμηνείες, η προσεγμένη παραγωγή κα …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss