H ταινία The Guilty είναι καθηλωτική και αποτελεί ένα υπέροχο “διαμαντάκι” – Cineramen

A film still from The Guilty by Gustav Möller, an official selection of the World Cinema Dramatic Competition at the 2018 Sundance Film Festival. Courtesy of Sundance Institute | photo by Nikolaj Mller. All photos are copyrighted and may be used by press only for the purpose of news or editorial coverage of Sundance Institute programs. Photos must be accompanied by a credit to the photographer and/or ‘Courtesy of Sundance Institute.’ Unauthorized use, alteration, reproduction or sale of logos and/or photos is strictly prohibited.

Βαθμολόγησε το άρθρο

[Total: 0 Average: 0]

H ταινία εξελίσσεται εξ’ ολοκλήρου στο τηλεφωνικό κέντρο της Δανέζικης Αμεσης Δράσης, ακολουθεί έναν τηλεφωνητή ο οποίος στην διάρκεια της βάρδιας του, θα δεχτεί ένα τηλεφώνημα από μια γυναίκα η οποία έχει απαχθεί από τον βίαιο σύζυγό της.

Αναμφίβολα, μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της περασμένης δεκαετίας και όχι μόνο και εντέλει μια από τις καλύτερες ταινίες που είδαμε τα τελευταία χρόνια. Σε μια εποχή που το είδος του θρίλερ (με έντονα δραματικά στοιχεία) είναι σε φθίνουσα πορεία και επαναλαμβάνεται συνεχώς, χωρίς καμία διάθεση ανανέωσης, είναι πραγματικά ενθαρρυντικό το γεγονός να βγαίνουν ταινίες σαν το The Guilty.
To γεγονός και μόνο ότι η ταινία είναι γυρισμένη μόνο με τον πρωταγωνιστή να μιλάει στο τηλέφωνο και την κάμερα να είναι καρφωμένη σε αυτόν σχεδόν για όλη την διάρκεια, πρόκειται για κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Για την ακρίβεια πολύ ωραίες οι ταινίες με ειδικά εφέ, η τεχνολογία, οι μεγάλες παραγωγές αλλά κάτι τέτοιες ταινίες σε κάνουν να εκτιμήσεις το κλασικό σινεμά.
Μόνο με ένα τηλέφωνο, το μόνο πρόσωπο που βλέπεις, οι φωνές που ακούγονται από μέσα και σε όλη την διάρκεια νιώθεις πραγματικά ότι ζεις έντονα τις καταστάσεις μαζί με τον πρωταγωνιστή και είσαι μέρος της ιστορίας του.
Η ερμηνεία του πρωταγωνιστή είναι καταπληκτική και σε καθηλώνει. Κάθε κίνηση, κάθε ατάκα και γενικότερα όλες του οι αντιδράσεις πειστικότατες και αποδεικνύουν το πόσο μεγάλος ηθοποιός είναι ο πρωταγωνιστής της. Αυτός είναι ο ένας στιβαρός παράγοντας της ταινίας.
Μια ταινία εντυπωσιακή, παρά το μικρο της budget αλλά και το γεγονός ότι εκτυλίσσεται μόνο σε έναν χώρο, όχι απλά καταφέρνει να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss