Η AMD μειώνει την παραγωγή των επεξεργαστών Ryzen 7000-series καθώς η ζήτηση καταβαραθρώθηκε

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Wccftech, που επικαλείται πληροφορίες από εσωτερικά έγγραφα, η AMD σε συνεργασία με την TSMC φαίνεται να μείωσε την παραγωγή των επεξεργαστών της σειράς Ryzen 7000 για υπολογιστές desktop εξαιτίας της χαμηλής ζήτησης -η οποία ωστόσο παρατηρείται σε ολόκληρο το φάσμα κατασκευής hardware στη βιομηχανία των υπολογιστών.

Η ιστοσελίδα Wccftech ισχυρίζεται ότι έφτασε στα χέρια των συντακτών της ένα εσωτερικό έγγραφο της εταιρείας που καλούσε για μειωμένη προσφορά στο κανάλι καθώς η ανταπόκριση της αγοράς στη σειρά Ryzen 7000 ήταν περισσότερο αδύναμη του αναμενόμενου. Οι ισχυρισμοί της ιστοσελίδας αποκτούν περισσότερη «υπόσταση» καθώς η AMD αναθεώρησε/διόρθωσε την εκτίμηση της για τα έσοδα της το 3ου τρίμηνο του 2022, που πλέον είναι μειωμένα κατά $1 δισεκατομμύριο επικαλούμενη την αδύναμη ζήτηση στην αγορά υπολογιστών. Παρόλα αυτά, δεν βλέπουμε την εταιρεία να λαμβάνει μέτρα, όπως για παράδειγμα θα ήταν κάποια μείωση στις τιμές των επεξεργαστών της ή στις τιμές των mainboards που φέρουν το socket AM5.
Η πλατφόρμα της AMD ξεκίνησε την εμπορική της σταδιοδρομία ταυτόχρονα με την ανακοίνωση των επεξεργαστών 13ης γενιάς Core (Raptor Lake) από την Intel. Σε αντίθεση με τους επεξεργαστές 13ης γενιάς Intel Core, οι επεξεργαστές της σειράς Ryzen 7000 μοιάζουν να αποτελούν τα… θύματα της νέας πλατφόρμας, καθώς την ώρα που το οικονομικότερο μοντέλο ξεκινά από τα $299 (Ryzen 5 7600X) εντούτοις οι χρήστες δεν έχουν ακόμα πρόσβαση σε οικονομικότερα mainboards ενώ έχουν και τις υψηλές τιμές των μνημών DDR5 SDRAM να εξετάσουν. Αντιθέτως, οι επεξεργαστές της Intel μπορούν να χρησιμοποιηθούν με αρκετά φθηνότερα mainboards -π.χ. που βασίζονται σε chipsets όπως τα H610 ή B660- και σε συνδυασμό με αρκετά οικονομικότερα memory modules τύπου DDR4, με αποτέλεσμα να υπάρχει βάθος στις επιλογέ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss