Η αμφιλεγόμενη σκηνή με το μεθυσμένο Ντάμπο το ελεφαντάκι, που δίχασε και αντικαταστάθηκε στη νέα ταινία – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

Από την Μηχανή Του Χρόνου, μαθαίνουμε για την αμφιλεγόμενη σκηνή με τους Ροζ Ελέφαντες και το μεθυσμένο Ντάμπο το ελεφαντάκι, που δίχασε και αντικαταστάθηκε στη νέα ταινία.

Η ταινία κινουμένων σχεδίων «Ντάμπο, το ελεφαντάκι» κυκλοφόρησε το 1941 και θεωρείται από τις δημοφιλέστερες της Ντίσνεϊ. Εκείνη την περίοδο η εταιρεία αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα εξαιτίας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Για το λόγο αυτό τα χρήματα που διέθεσε για τον Ντάμπο ήταν λιγότερα από τις προηγούμενες παραγωγές της. Ωστόσο, η ταινία σημείωσε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία.
Το περιοδικό «ΤΙΜΕ» ετοίμαζε εξώφυλλο στον Ντάμπο με τίτλο «το θηλαστικό της χρονιάς», αλλά μεσολάβησε η επίθεση στο Περλ Χάρμπορ και η έκδοση αυτή ματαιώθηκε. Σύμφωνα με την υπόθεση της ταινίας, ένα ελεφαντάκι με μεγάλα αυτιά γίνεται αντικείμενο χλευασμού από τους άλλους ελέφαντες, οι οποίοι αποφασίζουν να μην τον βάλουν στη φυλή τους. Ο Ντάμπο γίνεται φίλος με ένα ποντίκι, αποκτά το δικό του νούμερο στο τσίρκο καθώς χρησιμοποιεί τα αυτιά του για να πετάξει.
H σκηνή με τις παραισθήσεις αντικαταστάθηκε στη νέα ταινία Μία από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές της ταινίας είναι όταν ο Ντάμπο και ο φίλος του Τίμοθι, πίνουν καταλάθος από ένα κουβά σαμπάνια αντί για νερό. Τα μικρά ζώα μεθούν με αποτέλεσμα να έχουν παραισθήσεις με ροζ ελέφαντες. Παρακολουθούν τους ροζ ελέφαντες που τραγουδούν και χορεύουν μέχρι που τρομάζουν. Μετά από λίγη ώρα οι δύο μεθυσμένοι φίλοι συνέρχονται και οι παραισθήσεις με τους ροζ ελέφαντες εξαφανίζονται.
[embedded content]
Η σκηνή με τους ροζ ελέφαντες δίχασε και κρίθηκε αμφιλεγόμενη καθώς δείχνει το μικρό Ντάμπο να εμπλέκεται με αλκοόλ και να βρίσκετα …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss