Η απόλυτη κόντρα: The Godfather (1972) vs The Godfather: Part II (1974) – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

Το Godfather είναι σίγουρα μια από τις σπουδαιότερες ταινίες όλων των εποχών και σίγουρα μια από εκείνες που υποκλίνεσαι στο μεγαλείο ηθοποιών, σκηνοθέτη και γενικότερα του επιτελείου. Στην απόλυτη κόντρα, παρακάτω θα δείτε ένα βιντεάκι για τα The Godfather (1972) vs The Godfather: Part II (1974).
[embedded content]
Να θυμήσουμε πως τα προβλήματα ήταν πολλά, η αμφισβήτηση μεγάλη και τα προγνωστικά εναντίον όλων. Ωστόσο, ο Francis Ford Coppola και το επιτελείο του άφησε εποχή με μια θρυλική ταινία που κλείνει 50 χρόνια φέτος και έδωσε συνέντευξη στο Variety.
Ανέφερε πως είχε πολύ μεγάλο άγχος εκείνη την εποχή, φοβούμενος (όπως σε κάθε αντίστοιχη ταινία που έκανε) τις πρώτες εντυπώσεις και ήξερε πως δεν ήταν στο χέρι του απόλυτα το να κριθεί επιτυχημένη η ταινία. Ωστόσο, ο χρόνος τα… γιατρεύει όλα και έτσι 50 χρόνια μετά συζητιέται ακόμα το αριστούργημα του και αυτό είναι βραβείο από μόνο του, όπως χαρακτηριστικά δηλώνει.
Εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν ταινίες σαν το Godfather και μπορεί να ήταν θετικό αυτό, ωστόσο φοβήθηκε πως μπορεί να αποδειχθεί μεγάλη αποτυχία, καθώς πήρε ρίσκο φτιάχνοντας κάτι που ίσως έμοιαζε… εκτός εποχής και ασυνήθιστο για τις προσδοκίες που υπήρχαν.
Έχουν ειπωθεί αναμφίβολα πάρα πολλά για την ταινία, ωστόσο από το Public, βρήκαμε μερικά facts για το Godfather και μπορείτε να τα διαβάσετε παρακάτω:
Τα γυρίσματα ήταν σκέτη κόλαση!
Αν και θεωρείται ευρέως μία από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών, η δημιουργία της ταινίας ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για όλους τους συντελεστές. Τα προβλήματα είχαν αρχίσει προτού καν ξεκινήσουν τα γυρίσματα. Ο ανερχόμενος τότε Coppola, ο οποίος ήταν κοντά στο να απορρίψει την ταινία, ζήτησε budget 5 εκατομμυρίων δολαρίων ενώ αρνήθηκε τα γυρίσματα να γίνουν στο Kansas. Ό …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss