Η εντυπωσιακή αληθινή ιστορία από την ταινία Dog Day Afternoon – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

Το σενάριο από την ταινία Dog Day Afternoon παραγωγής 1975 βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία που συνέβη στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης στις 22 Αυγούστου 1972, όταν δυο νεαροί επιχείρησαν να ληστέψουν μια τράπεζα της περιοχής.

Η ταινία, που διανεμήθηκε από τη Warner Bros τον Σεπτέμβριο του 1975, θεωρείται σήμερα κλασσική στο είδος της. Αν και ήταν υποψήφια σε αρκετές κατηγορίες των Όσκαρ και των βραβείων Χρυσής Σφαίρας, κέρδισε μόνο το Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου. Το 2009 επιλέχθηκε από την Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου να ενταχθεί στο Εθνικό Μητρώο Κινηματογράφου «για την πολιτισμική, ιστορική και αισθητική σημασία της».
Η ταινία πρωτο-παρουσιάστηκε στις 20 Σεπτεμβρίου του 1975 στο «Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν» στην Ισπανία ενώ την επόμενη μέρα ακριβώς – στις 21 Σεπτεμβρίου έγινε η δημόσια προβολή της στις Η.Π.Α.
Η ληστεία έπρεπε να διαρκέσει 10 λεπτά.4 ώρες μετά, η τράπεζα ήταν σαν θέαμα τσίρκου.8 ώρες μετά, ήταν το πιο καυτό πράγμα για την ζωντανή τηλεόραση.12 ώρες μετά, όλα ήταν ιστορία.
Και είναι όλα αληθινά.
Αληθινή ιστορία
Ο πραγματικός τόπος της ληστείας
Στις 22 Αυγούστου 1972 ο 27χρονος ιταλο-πολωνικής καταγωγής Αμερικανός πολίτης Τζων Βόζτοβιτς (John Stanley Wojtowicz) μαζί με τον 18 χρονο ιταλικής καταγωγής Σαλβατόρε Νατουράλε (Salvatore Antonio “Sal” Naturale) και τον 20χρονο Ρόμπερτ Γουέστενμπεργκ (Robert Westenberg) επιτέθηκαν με σκοπό να ληστέψουν το υποκατάστημα της τράπεζας “Chase Manhattan” στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.
Οι δύο ληστές (ο Ρόμπερτ έφυγε μόλις είδε ένα περιπολικό να περνάει τυχαία …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss