Η FTC μηνύει τη Microsoft για να εμποδίσει την εξαγορά της Activision Blizzard

Χωρίς να αποτελεί μεγάλη έκπληξη, η  Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC), κατέθεσε νομική προσφυγή για να προσπαθήσει να εμποδίσει τη Microsoft από το να εξαγοράσει την Activision Blizzard για 68,7 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με δελτίο τύπου της ρυθμιστικής αρχής.

Η αγωγή κατατέθηκε σήμερα μετά από εβδομάδες αντιπαράθεσης μεταξύ της Microsoft, της Sony και των ρυθμιστικών αρχών για τις ανησυχίες σχετικά με τον ανταγωνισμό και το μέλλον του Call of Duty. Η FTC υποστηρίζει ότι η εξαγορά “θα επιτρέψει στη Microsoft να περιορίσει τις δυνατότητες των ανταγωνιστών της, στρέφοντας τους καταναλωτές στις Xbox κονσόλες της καθώς και τις συνδρομητικές υπηρεσίες της που αφορούν και το cloud-gaming”. 
Η ψήφος των επιτρόπων της FTC (3-1) σημαίνει ότι η Microsoft αντιμετωπίζει πλέον σημαντικά εμπόδια για την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την Activision Blizzard. Οι ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ εξετάζουν επίσης στενά τη συμφωνία, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Microsoft να κατευνάσει τις ρυθμιστικές αρχές.

«Η Microsoft έχει ήδη δείξει ότι μπορεί και θα περιορίσει την πρόσβαση σε περιεχόμενο σε ότι αφορά τους gaming αντιπάλους της», ανέφερε σε δήλωσή της η Holly Vedova, διευθύντρια του Γραφείου Ανταγωνισμού της FTC. «Σήμερα επιδιώκουμε να σταματήσουμε τη Microsoft από το να αποκτήσει τον έλεγχο ενός κορυφαίου ανεξάρτητου στούντιο παιχνιδιών και να το χρησιμοποιήσει για να βλάψει τον ανταγωνισμό σε πολλές δυναμικές και ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές παιχνιδιών».

Αντιθέτως, ο Brad Smith, αντιπρόεδρος της Microsoft δήλωσε στο The Verge:

«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι αυτή η συμφωνία θα επεκτείνει τον ανταγωνισμό και θα δημιουργήσει περ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss