Η Google προειδοποιεί για νέο λογισμικό Spyware που χρησιμοποιείται για την πειρατεία smartphone

Η Google έχει προειδοποιήσει ότι το spyware χρησιμοποιείται από ξένες κυβερνήσεις για να παραβιάσει τηλέφωνα Apple και Android και να κατασκοπεύσει τις δραστηριότητες των χρηστών. Το «spyware» – λογισμικό που κλέβει πληροφορίες από μια συσκευή – δημιουργήθηκε από την εταιρεία RCS Lab με έδρα το Μιλάνο, όπως αποκάλυψαν η Google και η εταιρεία ασφαλείας Lookout.

Το λογισμικό κατασκοπείας της RCS Lab φέρεται να έχει χρησιμοποιηθεί από τις κυβερνήσεις της Ιταλίας και του Καζακστάν για να κατασκοπεύει προσωπικά μηνύματα και επαφές που είναι αποθηκευμένες στα smartphone των πολιτών τους.
Ωστόσο, το λογισμικό κατασκοπείας είναι δυνητικά ικανό να κατασκοπεύει επίσης το πρόγραμμα περιήγησης, την κάμερα, το βιβλίο διευθύνσεων, το πρόχειρο και τις εφαρμογές συνομιλίας ενός θύματος. Η RCS Lab είναι ένα παράδειγμα εταιρείας «νόμιμης παρακολούθησης» που ισχυρίζεται ότι πωλεί μόνο σε πελάτες με νόμιμη χρήση για παρακολούθηση, όπως υπηρεσίες πληροφοριών και επιβολής του νόμου.
Αλλά στην πραγματικότητα, τέτοια εργαλεία έχουν συχνά κατάχρηση υπό το πρόσχημα της εθνικής ασφάλειας για να κατασκοπεύουν στελέχη επιχειρήσεων, ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημοσιογράφους, ακαδημαϊκούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους, λένε ειδικοί σε θέματα ασφάλειας.

Πιστεύεται ότι το λογισμικό κατασκοπείας της RCS Lab, με το παρατσούκλι «Hermit», δια …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss