Η Google προσθέτει «συνεχή κύλιση» στη μηχανή αναζήτησης για υπολογιστές

Η μηχανή αναζήτησης της Google πάντα έδειχνε έναν περιορισμένο αριθμό αποτελεσμάτων στην πρώτη σελίδα. Αν έπρεπε να ψάξετε βαθύτερα, θα έπρεπε να μεταβείτε στη δεύτερη σελίδα, στην τρίτη  ή στην τέταρτη κ.ο.κ. -κάτι που οι περισσότεροι από μας κάνουμε σπάνια.

Μετά την εισαγωγή της δυνατότητας στις φορητές συσκευές τον Οκτώβριο του 2021, η Google πρόκειται να φέρει τη «συνεχή κύλιση» (continuous scrolling) και στην έκδοση desktop της μηχανής αναζήτησης της, αντί να χωρίζει τα αποτελέσματα αναζήτησης σε σελίδες.
Η εταιρεία ανακοίνωσε μέσω του Twitter ότι το χαρακτηριστικό αρχικά θα είναι διαθέσιμο στους κατοίκους των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και στους χρήστες που χρησιμοποιούν τη μηχανή αναζήτησης στα Αγγλικά. Ο μηχανισμός, όπως θα γνωρίζετε, φορτώνει αυτόματα την επόμενη σελίδα των αποτελεσμάτων αναζήτησης, κάτω από αυτά που έχετε ήδη δει και σταματά μόλις εμφανιστούν τα αποτελέσματα έξι σελίδων. Τότε είναι που εμφανίζεται μία προτροπή για να προχωρήσετε στις επόμενες σελίδες αποτελεσμάτων χειροκίνητα.

Αν και η Google δεν εξήγησε το σκεπτικό της πίσω από την αλλαγή, είναι πιθανό να έλαβε την σχετική απόφαση για να αντιμετωπίσει πρόσφατες επικρίσεις ότι η μηχανή αναζήτησης δίνει την αίσθηση ότι είναι πλέον λιγότερο σχετική, γεμάτη κατά κύριο λόγο με ιστοσελίδες που έχουν βελτιστοποιηθεί για να εμφανίζονται πάνω, πάνω στα αποτελέσματα χωρίς να παρέχουν πάντα την καλύτερη δυνατή αξία σε όσους προχωρούν στην αναζήτηση ενός θέματος.
Ο μηχανισμός κύλισης θα διευκολύνει ενδεχομέν …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss