Η Ιαπωνική νομοθεσία τιμωρεί τον διαδικτυακό εκφοβισμό και την παρενόχληση με φυλάκιση ενός έτους

Η αυτοκτονία της σταρ του ριάλιτι σώου του Netflix, «Terrace House», Hana Kimura, ώθησε τους νομοθέτες στην Ιαπωνία να αυστηροποιήσουν την νομοθεσία για τον διαδικτυακό εκφοβισμό και την διαδικτυακή παρενόχληση και τις προσβολές.

Η προσβολή κάποιου ατόμου διαδικτυακά στην Ιαπωνία θα μπορούσε να επιβάλει ποινή φυλάκισης έως και ενός έτους σύμφωνα με μια τροποποίηση του ποινικού κώδικα της χώρας που τέθηκε σε ισχύ την προηγούμενη εβδομάδα. Μετά την αυτοκτονία της Hana Kimura και ένα ασήμαντο πρόστιμο ¥9.000 (περίπου $81) για έναν από τους άντρες που κατηγορούνται για τον διαδικτυακό εκφοβισμό της σταρ του ριάλιτι σώου «Terrace House» το 2020, κυβερνητικοί αξιωματούχοι προχώρησαν στην αναθεώρηση της Ιαπωνικής νομοθεσίας που σχετίζεται με τον διαδικτυακό εκφοβισμό και την διαδικτυακή παρενόχληση. Στην παλαιότερη έκδοση του ποινικού κώδικα της χώρας, η τιμωρία για την ανάρτηση προσβολών στο διαδίκτυο ήταν ένα πρόστιμο μόλις ¥10.000 ή και λιγότερο καθώς και φυλάκιση για μία περίοδο μικρότερη των 30 ημερών. Με τη νέα νομοθεσία ωστόσο, οι οικονομικές κυρώσεις φτάνουν έως και τα ¥300.000 (περίπου $2.200) ενώ η ποινή φυλάκισης μπορεί να φτάσει το ένα έτος.
Παρά την πίεση του κοινού προς την κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τον διαδικτυακό εκφοβισμό, η τροπολογία που κατατέθηκε για το νομοσχέδιο θεωρείται αμφιλεγόμενη. Το γνωστό ειδησεογραφικό κανάλι CNN ανέφερε ότι η τροπολογία εγκρίθηκε μόνο όταν το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα της Ιαπωνίας που βρίσκεται στην κυβέρνηση πρόσθεσε μία διάταξη που καλεί την κυβέρνηση να αναθεωρήσ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss