Η Intel έκανε γνωστό ότι διέρρευσε πηγαίος κώδικας της

Η Intel επιβεβαίωσε επίσημα ότι ο πηγαίος κώδικας του BIOS για τις μητρικές των επεξεργαστών 12ης γενιάς Core με το κωδικό όνομα «Alder Lake» διέρρευσε στο διαδίκτυο. Αντίγραφα του πηγαίου κώδικα έχουν αναρτηθεί σε ιστοσελίδες όπως οι 4chan και Github.

Το BIOS (Basic Input/Output System) είναι ένα είδους υλικολογισμικού (firmware) εκκίνησης (boot), και αποτελεί τον αρχικό κώδικα που εκτελείται κατά την έναρξη της λειτουργίας του υπολογιστή. Η πρωταρχική λειτουργία του BIOS είναι ο εντοπισμός, ο έλεγχος (POST) και η αρχικοποίηση συσκευών του συστήματος όπως ο προσαρμογέας οθόνης, ο σκληρός δίσκος κ.ά. Αυτό γίνεται ώστε να μεταβεί το σύστημα σε μια δεδομένη κατάσταση, έτσι ώστε το λογισμικό που είναι αποθηκευμένο σε συμβατά αποθηκευτικά μέσα να μπορεί να φορτωθεί, να εκτελεστεί, και να αποκτήσει τον έλεγχο του υπολογιστή. Στους σύγχρονους υπολογιστές, το λογισμικό αυτό είναι το λειτουργικό σύστημα, στο οποίο το BIOS μεταβιβάζει τον έλεγχο μετά την ολοκλήρωση της εκτέλεσης του κώδικά του. Η διαδικασία αυτή είναι γνωστή ως εκκίνηση ή booting.
Αν και επί του παρόντος δεν έχουν ανακοινωθεί κενά ασφαλείας ή ευπάθειες, ο συγκεκριμένος τύπος διαρροής θα μπορούσε ενδεχομένως μελλοντικά να αποκαλύψει σφάλματα ή κενά ασφαλείας στο υλικό της Intel που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από κυβερνοεγκληματίες και χάκερ. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η διαρροή έχει τη μορφή ενός συμπιεσμένου φακέλου 6GB που περιέχει κώδικα και εργαλεία για τη δημιουργία και τη βελτιστοποίηση images BIOS/UEFI.
Η Intel …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss