Η Intel και η Ιταλία κοντά σε συμφωνία $5 δις για τη δημιουργία εργοστασίου κατασκευής επεξεργαστών

Η Ιταλία είναι κοντά στη σύναψη μίας συμφωνίας ύψους $5 δισεκατομμυρίων με την Intel για την κατασκευή ενός προηγμένου εργοστασίου παραγωγής και συσκευασίας ημιαγωγών στη χώρα σύμφωνα με πηγές του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.

Η επένδυση της Intel στην Ιταλία αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου επέκτασης των δραστηριοτήτων της στην Ευρωπαϊκή ήπειρο, το οποίο ανακοινώθηκε από την Αμερικανική εταιρεία σχεδίασης και παραγωγής επεξεργαστών στις αρχές του έτους.
Η Intel έκανε γνωστό ότι σκοπεύει να επεκταθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία προσπαθεί να μειώσει την εξάρτηση της από τις εισαγωγές ημιαγωγών από την Ασιατική ήπειρο, καθώς η κρίση στην εφοδιαστική αλυσίδα τα τελευταία χρόνια προκάλεσε σημαντικά προβλήματα στην κατασκευή αυτοκινήτων, έναν τομέα μεγάλης στρατηγικής σημασίας για την Ευρώπη. Το σχέδιο επέκτασης των δραστηριοτήτων της Intel στην Ευρωπαϊκή ήπειρο θα στοιχίσει περίπου $88 δισεκατομμύρια. 
Οι πηγές του Reuters αναφέρουν ότι η κυβέρνηση του απερχόμενου πρωθυπουργού Mario Draghi εργάζεται για να έχει επιτευχθεί η αρχική συμφωνία ύψους $5 δισεκατομμυρίων μέχρι τα τέλη Αυγούστου, ενόψει των πρόωρων Εθνικών εκλογών που έχουν προγραμματιστεί για τις 25 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, η Ρώμη είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει έως και το 40% της συνολικής επένδυσης της Intel στην Ιταλία, η οποία με την πάροδο του χρόνου αναμένεται να αυξηθεί από τα αρχικά $5 δισεκατομμύρια. Η Intel και η Ιταλική κυβέρνηση έχουν καταλήξει σε δύο πιθανές περιοχές για την κατασκευή του εργοστασίου και σύμφωνα με τις πηγές του Reuters βρίσκονται στις βό …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss