Η Samsung τερματίζει τη λειτουργία του τμήματος ανάπτυξης πυρήνων επεξεργαστών για φορητές συσκευές

Από το 2016, όταν και παρουσίασε τη σειρά Galaxy S7 με το δικό της SoC, Exynos 8890, η Samsung χρησιμοποιεί τους δικούς της πυρήνες Mongoose στην κεντρική μονάδα επεξεργασίας της.

Από ότι φαίνεται ωστόσο, η εταιρεία θα κλείσει στις 31 Δεκεμβρίου το τμήμα που διατηρεί στο Austin, στο Texas των Ηνωμένων Πολιτειών και αναμένεται να σταματήσει την ανάπτυξη «custom CPU cores». Από το τμήμα θα απολυθούν περίπου 300 εργαζόμενοι. Εκπρόσωποι της Samsung επιβεβαίωσαν την απόφαση της εταιρείας και δήλωσαν ότι κατέληξε σε αυτή την απόφαση για να καταστήσει τα system-on-chips Exynos περισσότερο ανταγωνιστικά. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η εταιρεία θα αντικαταστήσει τους custom-made πυρήνες CPU με «έτοιμους» πυρήνες της ARM. H Huawei, και λιγότερο η Qualcomm, χρησιμοποιούν μία παρόμοια «semi-custom» προσέγγιση επίσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Samsung πρόκειται να χρησιμοποιήσει A7x-series πυρήνες που βασίζονται στο σετ εντολών ARM v8, με τους Cortex A76 και A77 να αποτελούν την επιλογή της Samsung για τα υψηλής απόδοσης workloads. Για την ώρα, δεν γνωρίζουμε το είδος των πυρήνων (τουλάχιστον κάποιων) που θα βρίσκονται στο εσωτερικό του Exynos 9830 που θα βρίσκεται στο εσωτερικό των μελλοντικών κινητών της.

Τα chips που έχουν ήδη ανακοινωθεί, όπως το Exynos 990 SoC αναμένεται να διαθέτει ένα ζευγάρι «custom-made» πυρήνων, αλλά οι μελλοντικές εκδόσεις των Exynos SoCs θα προέρχονται εξολοκλήρου από IP της ARM.

Η επερχόμενη σειρά Galaxy S11 θα κυκλοφορήσει στην Ευρωπαϊκή αγορά όπως πάντα με Exynos SoC και το Exynos 9830 αναμένεται να διαθέτει τέσσερις πυρήνες Cortex-A77 ενώ τον περασμένο Ιούνιο, η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με την AMD στον τομέα του επεξεργαστή γραφικών (GPU). Για να δούμε…

TechPowerUp
GSMArena 

Πηγ

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss