Η SpaceX σκοπεύει να προσφέρει δορυφορικό Internet 350 Mbps σε αεροπλάνα με την Starlink Aviation

Η SpaceX αποκάλυψε τις επίσημες λεπτομέρειες της υπηρεσίας δορυφορικού διαδικτύου Starlink για τις αερομεταφορές η οποία υπόσχεται να παρέχει ταχύτητες έως και 350 Mbps για κάθε αεροπλάνο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Delta Ed Bastian παραδέχθηκε νωρίτερα φέτος ότι η αεροπορική εταιρεία πραγματοποίησε “διερευνητικές δοκιμές” της τεχνολογίας διαδικτύου Starlink για τα αεροπλάνα της. Η Hawaiian Airlines ανακοίνωσε επίσης ότι θα αρχίσει να αναπτύσσει την τεχνολογία της Starlink με “επιλεγμένα” αεροσκάφη το 2023 περίπου την ίδια εποχή. Λίγο αργότερα και μετά την έναρξη παροχής της υπηρεσίας της Starlink για τροχόσπιτα, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών ενέκρινε την παροχή υπηρεσιών δορυφορικού διαδικτύου σε οχήματα.
Το Starlink Aviation, σύμφωνα με τη σελίδα FAQ της εταιρείας, θα είναι διαθέσιμο σε όλο τον κόσμο, εφόσον το αεροπλάνο που είναι εξοπλισμένο με τα Aero Terminals της εταιρείας, έχει ανεμπόδιστη θέα στον ουρανό. Οι δορυφόροι της υπηρεσίας κινούνται σε χαμηλή γήινη τροχιά, οπότε υπάρχει σχεδόν πάντα ένας ή περισσότεροι “πάνω” από το αεροσκάφος. Η SpaceX αναφέρει ότι αυτό σημαίνει ότι οι επιβάτες θα έχουν συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο, είτε το αεροπλάνο βρίσκεται πάνω από τη στεριά είτε πάνω από το νερό, ακόμη και όταν τροχοδρομεί ή προσγειώνεται. 

Εάν η Starlink Aviation μπορεί πραγματικά να ανταποκριθεί στις υποσχέσεις της SpaceX, αυτό θα την κάνει πολύ πιο γρήγορη από όλες τις άλλες δορυφορικές επιλογές που προσφέρουν ταχύτητες έως 100 Mbps ανά αεροπλάνο το πολύ. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η υπηρεσία θα επιτρέψει στο …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss