Η συνταρακτική ιστορία του 29χρονου σκηνοθέτη που αυτοκτόνησε μετά την ταινία του, «Ένας ελέφαντας στέκεται ακίνητος» – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

Από την Μηχανή Του Χρόνου, υπάρχει η συνταρακτική ιστορία του 29χρονου σκηνοθέτη που αυτοκτόνησε μετά την ταινία του, «Ένας ελέφαντας στέκεται ακίνητος». H εταιρεία παραγωγής αρνήθηκε να την προβάλλει.

Τον Φεβρουάριο του 2018, ανήμερα της Κινέζικης πρωτοχρονιάς, έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βερολίνου η ταινία «Ενας ελέφαντας στέκεται ακίνητος», του Κινέζου σκηνοθέτη Χου Μπο. Ο 29χρονος σκηνοθέτης, διακεκριμένος μέχρι τότε σε ταινίες μικρού μήκους, έκανε το μεγάλο άλμα δημιουργώντας την πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους, διάρκειας σχεδόν τεσσάρων ωρών.
Η ταινία περιγράφει τη ζωή των ανθρώπων κατά τη διάρκεια μίας και μόνο μέρας κάπου στη Βόρεια Κίνα. Άνθρωποι που με κόπο προσπαθούν να ξεφύγουν από τη σκληρή πραγματικότητα, τις οικογενειακές αρχές, την κτηνωδία και την απόγνωση, σκέφτονται τη διαφυγή σε μία πόλη κοντά στα Κινεζο – Ρωσικά σύνορα, τη Μανζούλι. Εκεί, βρίσκεται ένας ελέφαντας ο οποίος στέκεται διαρκώς ακίνητος, δίνοντας την αίσθηση της αδιαφορίας και της περιφρόνησης για τα πάντα.
Το 2016 ο Χου Μπο και αφού είχε εκδώσει τη νουβέλα «Ένα τεράστιο ρήγμα», η οποία προκάλεσε αίσθηση στους λογοτεχνικούς κύκλους της Κίνας, υπέγραψε συμβόλαιο για την πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους. Παραγωγοί ήταν ο καταξιωμένος Κινέζος σκηνοθέτης Γουάνγκ Ζιασουάι και η γυναίκα του Λιου Γε. Το σενάριο του «Ένας ελέφαντας στέκεται ακίνητος», προκάλεσε την αντίδραση των δύο παραγωγών, καθώς το φιλμ προοριζόταν να διαρκέσει τέσσερις ώρες.
Ο Χου Μπο, καθώς ήταν σίγουρος για την ιδέα του έπεισε τελικά τους δύο παραγωγούς και με τα λιγοστά μέσα που διέθετε, αλλά και τους πενιχρούς οικονομικούς πόρους, ξεκίνησε για τη Δ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss