Η ταινία Argentina, 1985 θα συγκλονίσει τους θεατές – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει πολλά ξενόγλωσσα (εννοώντας μη Αμερικάνικα) διαμαντάκια και τώρα έχουμε την ταινία Argentina, 1985, που έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και μια αληθινή ιστορία.

Η δικτατορία αυτή υπήρξε ένα από τα στυγνότερα καθεστώτα του 20ου αιώνα στη Λατινική Αμερική. Οι ένοπλες δυνάμεις με επικεφαλής τον αρχηγό του στρατού Χόρχε Βιντέλα πήραν με πραξικόπημα την εξουσία από την Ισαμπέλ Περόν (τρίτη σύζυγο του Χουάν Περόν) στις 24 Μαρτίου του 1976. Ο στρατηγός Χόρχε Βιντέλα ήταν ο επικεφαλής του πραξικοπήματος που σύντομα ορκίστηκε πρόεδρος της Αργεντινής. Αμέσως άρχισαν οι διώξεις της αριστερής αντιπολίτευσης, οι συλλήψεις, τα βασανιστήρια και οι στυγνές δολοφονίες. Στη διάρκεια του αποκαλούμενου «Βρώμικου Πολέμου», από το 1976 ως το 1983, έχει υπολογιστεί ότι εξαφανίστηκαν περίπου 30.000 άνθρωποι, κυρίως αντίπαλοι του καθεστώτος.
Στην ταινία εισαγγελέας Τζούλιο Στρασέρα (Ricardo Darín) ανέλαβε να συντάξει το κατηγορητήριο κατά των υπευθύνων του πραξικοπήματος και των διώξεων της ανεξέλεγκτης κρατικής τρομοκρατίας, βίας, των αμέτρητων θανάτων και εξαφανισμένων θυμάτων της Αργεντινής όλων εκείνων που αντιστάθηκαν στη δικτατορία. Συνεργάτες του εισαγγελέα είναι, κατόπιν επιλογής του, ένας νεαρός άπειρος συνάδελφός του, ο Λουί Μονέρο Οκάμπο και μια ομάδα από δικηγόρους που μόλις έχουν αποφοιτήσει από την Νομική Σχολή. Αυτοί θα συνεργαστούν για να βρουν τις αποδείξεις και να συντάξουν το κατηγορητήριο που θα αποδώσει δικαιοσύνη στα θύματα και θα καταδικάσει τους θύτες.
Η σκηνοθεσία είναι του Santiago Mitre, ενώ παίζουν οι Ricardo Darín, Peter Lanz …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss