Κακοκαιρία Daniel: 5 οι αγνοούμενοι στο Βόλο, για 2 νεκρούς κάνει λόγο ο Δήμαρχος

H κακοκαιρία Daniel συνεχίζεται στον Βόλο, ενώ χαρακτηρίζεται ως η «μεγαλύτερη νεροποντή που γνώρισε η χώρα», με βάση τα στοιχεία των μετεωρολόγων.

Τα στοιχεία σχετικά με νεκρούς και αγνοούμενους παραμένουν συγκεχυμένα. Ένας κτηνοτρόφος είναι ο μόνος επιβεβαιωμένος νεκρός, ενώ ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος μιλά σταθερά για δύο νεκρούς θεωρώντας νεκρό και τον πατέρα που παρασύρθηκε από ρέμα μαζί με το αυτοκίνητό του στις 12:00 το μεσημέρι, χωρίς ακόμα να υπάρχει κανένα ίχνος ζωής του.

Κακοκαιρία Daniel: Πού θα «χτυπήσει» το βράδυ - Τι θα γίνει στην Αττική -  Newsbomb - Ειδησεις - News

Επισήμως ο συγκεκριμένος είναι αγνοούμενος. Τέσσερις ακόμα άνθρωποι θεωρούνται αγνοούμενοι σύμφωνα με πληροφορίες από τον Δήμο Νοτίου Πηλίου που επικαλείται η τοπική ιστοσελίδα thenewspaper.gr. Στην περιοχή δεν υπάρχει νερό και ρεύμα, ενώ το βράδυ προβλέπεται δύσκολο, καθώς η κακοκαιρία Daniel θα συνεχίσει να σφυροκοπά όλο το μέτωπο του Δήμου.

Αν και ρωτήθηκε δύο φορές στο δελτίο ειδήσεων της ERTnews, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση: «Διεξάγονται έρευνες από όλα τα πληρώματα. Δεχόμαστε κλήσεις για εγκλωβισμένους. Στην ευρύτερη περιοχή του ανατολικού Πηλίου, είναι μια μεγάλη επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη. Πάμε όσο μπορούμε πόρτα – πόρτα.

Η ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας τελεί σε απαγόρευση κυκλοφορίας. Ο άνθρωπος που θα μείνει σε ένα σπίτι σε υψηλότερο σημείο θα περιορίσει κατά πολύ τις πιθανότητες να κινδυνεύσει η σωματική του ακεραιότητα. Πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους γιατί το φαινόμενο θα έχει ένταση και διάρκεια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κακοκαιρία Daniel: «Βοηθήστε μας, πνιγόμαστε» - Οργισμένοι κάτοικοι στον  πλημμυρισμένο Βόλο - ΤΟ ΒΗΜΑ

«Είναι πρωτόγνωρο φαινόμενο»

Ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος μίλησε στον Alpha και δήλωσε πως «μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, ένας αγνοούμενος ήταν που τον βρήκαμε δόξα τω θεώ και υπάρχουν δύο ανθρώπινες απώλειες. Δύο συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους. Πήγαν να ταΐσουν τα πρόβατα. Να τρελαίνεσαι. Ενώ υπήρχαν εκκλήσεις από εμένα να μην μετακινείται κανένας. Δυστυχώς αυτό είναι το λυπηρό. Όλα τα άλλα φτιάχνονται. Η βροχή που έπεσε στο Βόλο είναι πρωτόγνωρο φαινόμενο. Ο κατακλυσμός του Νώε».

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, θύμα της πρωτοφανούς κακοκαιρίας, στην περιοχή του Άνω Βόλου, που σαρώνει τον Βόλο και τη Μαγνησία, έπεσε ηλικιωμένος κτηνοτρόφος (70 ετών, σύμφωνα με την ΕΡΤ), αγνώστων προς το παρόν στοιχείων, ο οποίος καταπλακώθηκε από τοίχο που υποχώρησε από την πίεση, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων του νερού, στην ευρύτερη περιοχή του Άνω Βόλου, την ώρα που προσπαθούσε μέσα στη θύελλα να φτάσει σε χώρο που είχε το κοπάδι με τα πρόβατά του.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, παρέλαβε τον άτυχο άνδρα, και διαπιστώθηκε ο θάνατός του από πολλαπλά τραύματα λόγω της καταπλάκωσης από τα χαλάσματα του τοίχου.

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι έρευνες της ΕΜΑΚ και της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό ενός άντρα στην Αγία Αικατερίνη Βόλου. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, ένας άντρας 34 ετών, προσπάθησε να περάσει με το αυτοκίνητό του ένα ρέμα στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης Βόλου, άνοιξε την πόρτα και παρασύρθηκε. Στο αυτοκίνητο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επέβαινε και ο γιος του, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του.

Κακοκαιρία «Daniel»: Νέο έκτακτο δελτίο από ΕΜΥ – Πού θα «χτυπήσουν» τα  έντονα φαινόμενα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

«Αναμένεται νέα έξαρση»

Ο Βασίλης Κικίλιας μετά την έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία δήλωσε πως «σύμφωνα με τους μετεωρολόγους πρόκειται για το πιο ακραίο φαινόμενο σε ότι αφορά το μέγιστο ύψος βροχής σε ένα 24ωρο, από τότε που κρατούνται αρχεία στη χώρα, ενώ στη Ζαγορά Πηλίου μέχρι τις 3 το μεσημέρι το ύψος βροχής είχε ανέβει στα 645 χιλιοστά.

«Η εκτίμηση των μετεωρολόγων είναι ότι τα χιλιοστά θα αυξηθούν μέχρι να κλείσει το 24ωρο. Αυτό σημαίνει ότι το φαινόμενο δεν έχει τελειώσει. Μετά από κάποια μικρή ύφεση θα έχει και πάλι έξαρση τις πρωινές ώρες», είπε χαρακτηριστικά.

Κακοκαιρία Daniel: Η πιο σφοδρή καταιγίδα που μας έπληξε ποτέ - Ανείπωτη  καταστροφή σε Βόλο - Πήλιο - Newsbomb - Ειδησεις - News

«Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων θα υπάρξει σταδιακή αποκλιμάκωση από αύριο το μεσημέρι», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Επίσης, σημείωσε ότι «από την έναρξη του φαινομένου στην περιοχή επιχειρούν 77 συνεργεία της Πυροσβεστικής, καθώς και ομάδες από την 1η, 2η, 5η, 7η και 8η ΕΜΑΚ με λέμβους και ερπιστριοφόρα, μηχανήματα έργου, δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων και φυσικά η Ελληνική Αστυνομία και οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Συνολικά η Πυροσβεστική έχει δεχτεί έως τώρα 690 κλήσεις».

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss