Κατηγορίες από ακτιβιστές στον James Cameron για την πρεμιέρα του Avatar: The Way Of Water – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

[Total: 0 Average: 0]

Το Avatar αποτελεί την πιο εμπορική ταινία όλων των εποχών και είναι σίγουρο ότι άλλαξε πολλά στο είδος με την κινηματογράφηση του, ενώ πλέον τα sequel αρχίζουν και είναι έτοιμα. Μάλιστα το The Way Of The Water προβάλλεται ήδη και σας έχουμε αναφέρει την άποψη μας.

Ακτιβιστές κατηγορούν τον James Cameron για τα ακροβατικά με τα δελφίνια στην πρεμιέρα του Avatar: Τhe Way Of Water και αναφέρουν πως θα έπρεπε να είχε χρησιμοποιήσει animatronics και όχι αληθινά δελφίνια. Αναφέρονται σε ένα κόλπο που αφορούσε ζωντανά, αιχμάλωτα δελφίνια στην πρεμιέρα την Ιαπωνία, σύμφωνα με το Yahoo News.
Ο σκηνοθέτης και οι ηθοποιοί Ζόι Σαλντάνια, Σαμ Γουόρθινγκτον και Σιγκούρνεϊ Γουίβερ παρακολούθησαν την πρεμιέρα στο Τόκιο, στην οποία τα δελφίνια έκαναν διάφορα κόλπα σε μια πισίνα υπό τη συνοδεία ορχηστρικής μουσικής. Ο Cameron δήλωσε αστειευόμενος: «Είμαι σίγουρος ότι όλοι ζήτησαν την άδειά τους για να συμμετάσχουν στο σόου. Αγαπώ αυτά τα ζώα, αγαπώ την ευφυΐα τους».
Η ακτιβίστρια Μπέιλι Μέισον ανέφερε για τον σκηνοθέτη: «Θα ήθελα πολύ να δω τον Τζέιμς Κάμερον να δεσμεύεται ότι δεν θα παρακολουθήσει ποτέ ξανά παράσταση δελφινιών και ότι θα καταγγείλει τη σκληρή αιχμαλωσία και σφαγή δελφινιών που συμβαίνει στο Ταϊτζί της Ιαπωνίας».
Οι ακτιβιστές για την προστασία των ζώων λένε ότι αρχικά πίστευαν ότι τα θηλαστικά είχαν παραχθεί ψηφιακά επειδή ο Κάμερον είναι χορτοφάγος και δημιουργεί ταινίες με έντονα περιβαλλοντικά μηνύματα. Η Lisa Lange, ανώτερη αντιπρόεδρος επικοινωνίας της οργάνωσης People for the Ethical Treatment of Animals, δήλωσε ότι νόμιζε ότι τα δελφίνια ήταν animatronics ή ότι χρησιμοποιήθηκε κάποιο είδος «κινηματογραφικής μαγείας» – αλλά όσο περισσότερο παρακολουθούσε, τόσο περισσότερο συνειδητοποιούσε ότι ήταν αληθινά.
Η πρεμιέρα στην Ιαπωνία της ταινίας Avatar: The Way Of Water προκάλεσε οργή ακτιβιστών και η Lange ανέφερε: «Το να βλέπω τον Τζέιμς Κάμερον, τη Σαμ Γουόρθινγκτον και Σιγκούρνεϊ Γουίβερ να κάθονται εκεί και να χειροκροτούν ήταν σοκαριστικό. Οι εκπαιδευτές συμπεριφέρονταν στα δελφίνια σαν κλόουν του τσίρκου. Καβαλούσαν τις μύτες των δελφινιών, εννοώ, αυτό είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί».
Ο Ric O’Barry, ο οποίος συμμετείχε στο βραβευμένο με Όσ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss