Κλίμα Ευρώπη: Νέοι ευρωπαϊκοί κανόνες

Η Κλιματική Αλλαγή είναι η επόμενη μεγάλη πληγή που θα αντιμετωπίσει η κοινωνία μετά την πανδημία και πρέπει να ληφθούν κατάλληλα μέτρα.

Σήμερα η Κομισιόν παρουσίασε το πακέτο «Fit for 55 in 2030» με το οποίο επιδιώκει να ευθυγραμμιστούν οι πολιτικές της ΕΕ για το κλίμα και την ενέργεια και να πιαστεί ο στόχος της μείωσης των εκπομπών μέχρι το 2030. Αποτελεί ένα πακέτο μέτρων και πρωτοβουλιών που θα υλοποιήσει τους στόχους της ευρωπαϊκής πράσινης συμφωνίας.

Κλίμα Ευρώπη

Κλίμα Ευρώπη: «θα διασφαλίσουμε ότι για κάθε οικονομικό τομέα υπάρχει επαρκής κλιματική φιλοδοξία»

Ο Πασκάλ Κανφάν είπε: «Σήμερα έγινε ένα πολύ σημαντικό βήμα προς τον στόχο μας για επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας έως το 2050. Αυτά τα 15 νέα νομοθετικά κείμενα αποτελούν μια μαζική αναθεώρηση της κλιματικής μας αρχιτεκτονικής που θα επιφέρει αποφασιστική επιτάχυνση στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Θα επανεξετάσουμε ολόκληρη την πολιτική της ΕΕ για το κλίμα και θα διασφαλίσουμε ότι για κάθε οικονομικό τομέα υπάρχει επαρκής κλιματική φιλοδοξία και μια πορεία για την επίτευξη αυτής της μετάβασης.

Ειδικότερα, θα διασφαλίσουμε ότι η φιλοδοξία μας για το κλίμα δεν θα υπονομευθεί από το «ντάμπινγκ για το κλίμα», δημιουργώντας έναν πρώτο μηχανισμό που θα διασφαλίζει ότι οι εισαγωγές πληρώνουν την ίδια τιμή άνθρακα με την ευρωπαϊκή βιομηχανία. Τώρα είναι καιρός το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να επεξεργαστεί τις προτάσεις της Επιτροπής. Για μένα, στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι νέοι νόμοι θα ανταποκρίνονται στις φιλοδοξίες μας για το κλίμα και θα είναι σε θέση να μεταμορφώσουν την κοινωνία μας χωρίς κοινωνική εξάρθρωση.»

Κλίμα Ευρώπη: «Η βιομηχανία μας είναι το εργαλείο που θα μας επιτρέψει να επιτύχουμε αυτούς τους στόχους»

Αντίστοιχα, και ο πρόεδρος της επιτροπής Βιομηχανίας Έρευνας και Ενέργειας του Ευρωκοινοβουλίου, Κριστιάν Μπουσόι, παρών και αυτός στην παρουσίαση ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Πολλές από τις προτάσεις του πακέτου σήμερα εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της επιτροπής μας – ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενεργειακή απόδοση, απόδοση κτιρίων, ενεργειακή φορολογία, εμπόριο εκπομπών, όλες οι οποίες είναι εξαιρετικά σημαντικές για την επίτευξη των στόχων μας.

Θα εργαστούμε για τις προτάσεις με το πνεύμα ότι η βιομηχανία μας είναι το εργαλείο που θα μας επιτρέψει να επιτύχουμε αυτούς τους στόχους. Με τη βιομηχανία μας, και έχοντας επίγνωση των συμφερόντων της, θα κάνουμε αυτήν τη μετάβαση. Υποστηρίζουμε μέτρα που βασίζονται στην αγορά καθώς θα ωφελήσουν όσους επενδύουν σε καινοτόμες λύσεις και δημιουργούν ένα θετικό πρόσημο στην αγορά», είπε.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss