Κορονοϊός – ΕΕ: Πιστοποιητικό νόσησης και μετά από θετικό rapid test

Εφικτή είναι πλέον η έκδοση πιστοποιητικού νόσησης στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και εφόσον το θετικό αποτέλεσμα είναι αποτέλεσμα διενέργειας rapid test, ώστε οι πολίτες να αποδεικνύουν πως ανάρρωσαν από τον κορονοϊό, κάτι που δεν ίσχυε έως σήμερα, προβλέπει η κατ’ εξουσιοδότηση πράξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η ακρίβεια και η αξιοπιστία του πιστοποιητικού, το rapid test που χρησιμοποιείται πρέπει να περιλαμβάνεται στον κοινό κατάλογο rapid test αντιγόνου της ΕΕ για την Covid-19 και να εκτελείται από επαγγελματίες υγείας ή από εξειδικευμένο προσωπικό. Τα κράτη μέλη μπορούν να εκδώσουν αυτά τα πιστοποιητικά και αναδρομικά, με βάση τεστ που πραγματοποιήθηκαν από την 1η Οκτωβρίου 2021, μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Στέλλα Κυριακίδου: «Δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε ότι το ψηφιακό πιστοποιητικό της ΕΕ ακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις και επιστημονικές συμβουλές»

Η Στέλλα Κυριακίδου, επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, ανέφερε: «Με βάση τον κατάλογο, τα κράτη μέλη θα μπορούν πλέον επίσης να χρησιμοποιούν τεστ ταχείας ανίχνευσης του αντιγόνου του SARS-CoV-2 για την έκδοση πιστοποιητικών ανάρρωσης και την χαλάρωση της πίεσης στη διενέργεια των τεστ λόγω της εμφάνισης του Omicron. Δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε ότι το ψηφιακό πιστοποιητικό της ΕΕ ακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις και επιστημονικές συμβουλές».

Ντιντιέ Ρέιντερς: «Το ψηφιακό πιστοποιητικό της ΕΕ για την Covid-19 εξελίσσεται ανάλογα με την κατάσταση»

Ο Ντιντιέ Ρέιντερς, επίτροπος Δικαιοσύνης, σημείωσε: «Το ψηφιακό πιστοποιητικό της ΕΕ για την Covid-19 εξελίσσεται ανάλογα με την κατάσταση. Προκειμένου να διευκολυνθεί η ελεύθερη κυκλοφορία, ιδίως των πολιτών που μολύνθηκαν κατά το κύμα Omicron, τα κράτη μέλη έχουν πλέον τη δυνατότητα να εκδίδουν πιστοποιητικά ανάρρωσης βασισμένα σε rapid test υψηλής ποιότητας».

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss