Κορονοϊός – Παυλάκης: Ανησυχώ για το Πάσχα γιατί περιμένουμε έξαρση

Ιδιαίτερα προβληματισμένος με την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα είναι ο ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, ο οποίος, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» εξέφρασε τον φόβο ότι το Πάσχα θα έχουμε έξαρση του κορονοϊού.

«Τα μέτρα έχουν εξαφανιστεί, λέμε ότι είμαστε σε αποκλιμάκωση και είχαμε 82 νεκρούς.»

Ειδικότερα, ο κ. Παυλάκης ανέφερε: «Ανησυχώ για το Πάσχα γιατί περιμένουμε έξαρση. Τα μέτρα έχουν εξαφανιστεί, λέμε ότι είμαστε σε αποκλιμάκωση και είχαμε 82 νεκρούς. Ο ιός είναι εδώ, τα νούμερα που βγαίνουν για τους άλλους δείκτες, εκτός από τις εισαγωγές και τους θανάτους είναι ότι, τα περισσότερα δεν καταγράφονται».

«Το long Covid και η χρόνια κούραση, είναι επιπτώσεις μετά την πρώτη και δεύτερη μόλυνση»

Και συνέχισε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τα εμβόλια ας είναι καλά, και οι προηγούμενες μολύνσεις που δεν έχουμε βαριές νοσήσεις. Το long Covid και η χρόνια κούραση, είναι επιπτώσεις μετά την πρώτη και δεύτερη μόλυνση. Ο ιός δεν θα γίνει γριπούλα έχει επιπτώσεις σε βάθος χρόνου».

«Δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία»

Επιπλέον, ο κ. Παυλάκης είπε: «Δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία. Οι πολίτες έχουν τρία βασικά καθήκοντα: να μην μολυνθούν γιατί ο ιός είναι κακός, να εμβολιαστούν αλλά και να κάνουν τεστ πριν πάνε κάπου ή εάν επισκεφθούν ηλικιωμένους αλλά και πολύ κόσμο» είπε.

Τι γίνεται στη Σανγκάη;

Για την έξαρση της πανδημίας στη Σανγκάη, ο κ. Παυλάκης ανέφερε: «Στην Ελλάδα όπως και στην Κίνα, ένα μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων είναι ηλικιωμένοι. Ανεβαίνει το ποσοστό, γιατί η πανδημία που, πριν τις γιορτές, χτυπούσε τους νέους, τώρα χτυπάει τους πιο μεγάλους».

«Τώρα ο ιός μολύνει τους ανθρώπους πολύ γρήγορα, προσπαθώντας να παρακάμψει το ανοσοποιητικό σύστημα»

«Αυτό που έγινε στην Κίνα είναι ότι έγιναν θύματα και της δικής τους επιτυχίας αλλά και της συμπεριφοράς της ως προς την αντιμετώπιση του ιού, καθώς δεν πήραν κάποιο ουσιαστικό μέτρο. Τώρα ο ιός μολύνει τους ανθρώπους πολύ γρήγορα, προσπαθώντας να παρακάμψει το ανοσοποιητικό σύστημα», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Αυτό συμβαίνει γιατί και εκεί φοβούνται τα εμβόλια, δεν εμβολιάζονται και κατέστρεψαν το σύστημα υγείας»

Επίσης, εξήγησε: «Οι Κινέζοι είδαν αυτό που έγινε στο Χόνγκ Κονγκ, που είναι ο “παγκόσμιος πρωταθλητής θανάτων”, αλλιώς θα ήταν η Ελλάδα ο πρωταθλητής θανάτων, είμαστε δεύτεροι. Αυτό συμβαίνει γιατί και εκεί φοβούνται τα εμβόλια, δεν εμβολιάζονται και κατέστρεψαν το σύστημα υγείας. Και στο Χονγκ Κονγκ έχουν γηραιότερο πληθυσμό, όπως και στην Ελλάδα, πήγαν και τα άνοιξαν όλα με 85% εμβολιασμένους».

«Στην Κίνα, εάν ξεφύγει η πανδημία θα έχουν πολλούς νεκρούς»

«Όταν έχουμε 25 εκατομμύρια κλειδωμένους μέσα, είναι δύσκολο να τους ελέγξεις από τη μία μέρα στην άλλη. Στην Κίνα, εάν ξεφύγει η πανδημία θα έχουν πολλούς νεκρούς. Αν η Κίνα είχε μία καταστροφή όπως άλλες χώρες, θα υπήρχαν τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις. Εάν πέσει η Κίνα και η Ταϊβάν, τότε θα υπάρχει πολύ μεγαλύτερη παγκόσμια ύφεση», κατέληξε ο Γιώργος Παυλάκης.

Latest Posts

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.