Κορονοϊός – Πιστοποιητικό Νόσησης: Τι ισχύει για όσους μολύνθηκαν δύο φορές;

H Βάνα Παπαευαγγέλου έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με το πιστοποιητικό νόσησης, καθώς και τι ισχύει για όσους μολύνθηκαν από τον κορονοϊό για δεύτερη φορά.

Όπως έκανε γνωστό η κα. Βάνα Παπαευαγγέλου δεν θα χορηγείται πιστοποιητικό εμβολιασμού σε περίπτωση δεύτερης νόσησης από τον κορονοϊό, ωστόσο θα υπάρχει και μία εξαίρεση. Αυτή θα είναι το ενδεχόμενο κάποιος να νοσήσει εκ νέου, λίγο πριν την 3η-αναμνηστική δόση του εμβολίου.

Μίνα Γκάγκα: «Έρχονται τα νέα εμβόλια»

«Η πανδημία του κορονοϊού υποχωρεί με αργούς ρυθμούς», ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, τονίζοντας παράλληλα τη σημασία του εμβολιασμού, αλλά και της τήρησης των μέτρων προστασίας.

Αναφερόμενη στην αντιική θεραπεία κατά της Covid-19, η ίδια τόνισε ότι έχουν υποβληθεί 2.653 αιτήσεις χορήγησής της, ενώ έχουν ήδη παραδοθεί σε ασθενείς 1.957 συσκευασίες χαπιών. Επιπλέον, συμπλήρωσε ότι 322 ακυρώθηκαν από τους ίδιους τους ασθενείς και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία παράδοσης για τις υπόλοιπες συσκευασίες.

Η Μίνα Γκάγκα είπε επίσης ότι η διαδικασία προχωράει ικανοποιητικά και μέχρι τώρα υπάρχει θετική εικόνα ανταπόκρισης στη θεραπεία. «Τις επόμενες εβδομάδες», όπως είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, «θα έχουμε περισσότερα στοιχεία».

Σχετικά με τις παραδόσεις εμβολίων, τόνισε ότι «αναμένουμε την επόμενη εβδομάδα το εμβόλιο της Novavax και τέλος Μαρτίου αναμένεται και το εμβόλιο της Sanofi».

Δείτε παρακάτω:

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss