Κριτική για την ταινία Athena – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

Mετά τον θάνατο του μικρότερου αδερφού του μετά από μια υποτιθέμενη αστυνομική διαμάχη, ο Abdel (Dali Benssalah) επιστρέφει από την πρώτη γραμμή, για να βρει την οικογένειά του διαλυμένη. Παγιδευμένος ανάμεσα στην επιθυμία του μικρότερου αδερφού του Karim (Sami Slimane) για εκδίκηση και στις εγκληματικές συναλλαγές του μεγαλύτερου αδελφού του Moktar (Ouassini Embarek), παλεύει να κατευνάσει τις αυξανόμενες εντάσεις. Καθώς η κατάσταση κλιμακώνεται, η κοινότητά τους, ΑΘΗΝΑ, μετατρέπεται σε φρούριο υπό πολιορκία και σκηνή τραγωδίας για την οικογένεια και όχι μόνο

Πραγματικά είναι μερικές ταινίες που περιμένεις με ενδιαφέρον και μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν σίγουρα το Athena αποτελεί μια πανέμορφη σκηνοθετικά προσπάθεια που έχει τα κλισέ της, βλέπεται για το είδος της, ωστόσο έχει… ταβάνι και δεν καταφέρνει να κάνει την διαφορά, με το φινάλε να απογοητεύει..
Σίγουρα στόχος μπορεί να είναι απλά να περάσει με ενδιαφέρον η ώρα και να δώσει μηνύματα, ωστόσο πρέπει να τα βλέπουμε όλα με βάση το κάθε είδος και τους “κανόνες” του, ειδικά σε μια εποχή που αντίστοιχες ταινίες το αναβαθμίζουν με κάθε ευκαιρία.
Υπήρχαν εξ’ αρχής υψηλές απαιτήσεις για την συγκεκριμένη ταινία, ωστόσο ενώ το πρώτο μέρος είναι εντυπωσιακό κι εκρηκτικό και αυτό αρκεί μέχρι ένα σημείο, ωστόσο στην συνέχεια δεν καταφέρνει να εστιάσει στους χαρακτήρες ούτε και φυσικά στις καταστάσεις  όσο θα έπρεπε και ενώ κυλάει δεν μας κάνει να περιμένουμε κάτι παραπάνω. Έρχεται δυστυχώς και το φινάλε να ακυρώσει πολλά απ’ όσα είδαμε.
Ο σκηνοθέ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss