Kριτική για την ταινία Black Panther: Wakanda Forever – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

[Total: 0 Average: 0]

H Βασίλισσα Ramonda, η Shuri, ο M’Baku, η Okoye και η Dora Milaje, μάχονται για να προστατέψουν το έθνος τους από παγκόσμιες δυνάμεις που θέλουν να εμπλακούν, ύστερα από τον θάνατο του Βασιλιά T’Challa. Καθώς οι Wakandans πασχίζουν να ανοίξουν το επόμενο κεφάλαιο τους, οι ήρωες θα πρέπει να ενωθούν και με τη βοήθεια των War Dog Nakia και Everett Ross να χαράξουν ένα νέο μονοπάτι για το Βασίλειο της Wakanda.

Είχε συζητηθεί και εντυπωσίασε πρώτη ταινία, ωστόσο όλα τα έχει επισκιάσει ο θάνατος του Chadwick Boseman ο οποίος σίγουρα σόκαρε πολύ κόσμο, μιας και δεν είχε γίνει γνωστό το πρόβλημα υγείας του ηθοποιού, ο οποίος το χειρίστηκε με τον δικό του τρόπο.
Tον Αύγουστο του 2020, ο ηθοποιός έφυγε από την ζωή σε ηλικία 43 ετών μετά από μάχη που είχε με τον καρκίνο. Έδινε μάχη με τον καρκίνο στο παχύ έντερο από το 2016 χωρίς να δημοσιοποιήσει το θέμα, και τους τελευταίους μήνες είχε φτάσει σε τερματικό στάδιο. Ήταν πεπεισμένος πως θα ξεπερνούσε το πρόβλημα υγείας με τον καρκίνο, θα ανακτούσε τα χαμένα του κιλά και θα ήταν έτοιμος για το sequel του Black Panther.
Φυσικά, όλα άλλαξαν και στο Black Panther: Wakanda Forever, το οποίο σίγουρα έχει έναν άλλο τόνο και ξεκινάει με tribute στον χαρακτήρα αλλά και ουσιαστικά στον ίδιο τον αδικοχαμένο ηθοποιό, ενώ υπάρχει και 2-3 πολύ καλές σκηνές με αυτό το κομμάτι.
Ωστόσο, το αρνητικό για την ταινία είναι πως πέρα από αυτό δεν διαθέτει σχεδόν τίποτε άλλο. Τα 161 λεπτά της ταινίας και αν βγάλουμε τις σκηνές για τον Boseman είναι ένας αδιανόητος αχταρμάς με υποτονική πλοκή και εξέλιξη, κακοφτιαγμένο σκοτεινό κλίμα και γενικότερα ένα συνονθύλευμα, το οποίο μόνο για sequel πολύ καλής ταινίας δεν κάνει.
Ούτε μεμονωμένα θα μπορούσε να σταθεί το Black Panther: Wakanda Forever, μιας και τα μειονεκτήματα της είναι πραγματικά πάρα πολλά και καταλήγει να… χάνει την μπάλα. Προσπαθεί μετά την πολύ ωραία εισαγωγή-tribute να παρουσιάσει κάτι καινούργιο, αλλά δεν καταφέρνει να βάλει σε τάξη σενάριο, σκηνοθεσία αλλά και ηθο …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss